Na de Ronde van Frankrijk is Vanthilt On Tour helemaal terug. Vanaf maandag 22 juli slaat Marcel zijn tent op aan de C-mine-site in Genk voor vier nieuwe afleveringen. Daar verwelkomt hij volgende week onder meer Lucas Van den Eynde, Leah Thys, Mathijs F Scheepers, Jany Jérémie, Pierre Denier, Branko Strupar, Jan Peumans, Gleb Kosorukov, Don Luca, Marijn Devalck, Jonas Govaerts, Titus De Voogdt, Els de Schepper, Ramona Paradis en Caroline Thienpont. Trixie Whitley, Bart Kaëll, De Nieuwe Snaar en The Van Jets zorgen voor de muziek.

Maandag
Sinds zondag hebben we een nieuwe koning en dat wordt ook bij Vanthilt On Tour gevierd. Marcel ontvangt drie van de hoofdrolspelers van de prestigieuze fictiereeks Albert II, die dit najaar start op Eén. Lucas Van den Eynde, Leah Thys en Mathijs F Scheepers vertolken respectievelijk de rollen van koning Albert II, koningin Fabiola en prins Filip.

Aan de mijnterril van Waterschei staat een prachtige verzameling van vijfhonderd instrumenten die enkel en alleen door de wind bespeeld worden. Jany Jérémie van Harmonic Fields brengt een aantal van die bijzondere creaties mee naar de studio.

De voetbalclub KRC Genk viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en dat kan Vanthilt On Tour niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Genkse legendes Pierre Denier en Branko Strupar komen langs bij Marcel met de strafste verhalen uit al die jaren clubgeschiedenis.
De eerste avond wordt muzikaal afgesloten door de wondermooie stem van Trixie Whitley. Zij brengt samen met haar band Breathe you in my dreams.

Dinsdag
Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans is maandag te gast op de eerste officiële receptie van onze nieuwe koning Filip. En dinsdag is hij in het kader van een bedrijfsstage één dag directeur van het dierenpark Pairi Daiza. Genoeg verhalen dus die hij ‘s avonds bij Marcel kwijt kan. De Russische fotograaf Gleb Kosorukov exposeert voor het eerst in West-Europa zijn metersgrote portretten van Russische mijnwerkers in het naburige mijngebouw van Waterschei. Prachtige foto’s met straffe verhalen.

Vanthilt On Tour staat in Genk ... en dus ook een klein beetje in Italië. De “godfather” van de Genkse hiphop, Don Luca, komt vertellen over zijn Italiaanse roots en het bijzondere taaltje van de Genkse cité. De muzikale toets van de avond wordt verzorgd door niemand minder dan Bart Kaëll. Hij staat dertig jaar op de planken en brengt uit zijn laatste album de nieuwe single Met z’n tweetjes.

Woensdag
We kennen hem natuurlijk het beste als zijn personage Balthazar Boma, maar dat is voor Marijn Devalck verleden tijd. Hij hangt na bijna veertig jaar zijn acteerschoenen aan de haak en focust zich volledig op de gemeentepolitiek. Mijn gedacht!

Welp moet de eerste echte Vlaamse horrorfilm worden. De regie is in handen van Jonas Govaerts. Acteur Titus De Voogdt is een van de scoutsleiders die moet voorkomen dat zijn welpjes een voor een afgeslacht worden.

Het vrolijke muzikale gezelschap van De Nieuwe Snaar geeft er na meer dan dertig jaar de brui aan. Ze nemen afscheid in het circus van Marcel en sluiten de avond ook zelf af met het nummer Een muzikant kan meestal niet goed dansen.

Donderdag
Els de Schepper brengt op de Gentse Feesten een try-out van haar nieuwe voorstelling die haar twintigjarige carrière samenvat. Later dit jaar staat ze met die show zelfs in de Antwerpse Lotto Arena. De kijkers krijgen exclusief een voorproefje.

Ramona Paradis heeft een erg speciale hond, Yosca. Zij kan namelijk voorspellen wanneer Ramona een epilepsieaanval krijgt. Caroline Thienpont is een van de mensen achter de opleiding van zo'n hulphond. Beiden komen ze vertellen en demonstreren hoe Yosca het leven van Ramona ingrijpend veranderd heeft.

Het slotakkoord van de week wordt gegeven door The Van Jets. Zij staan vrijdag op Suikerrock en spelen donderdag al de tent plat met het nummer Broken bones.

Vanthilt On Tour: van maandag tot en met donderdag om 21.25 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: