Marcel Vanthilt verhuist met Vanthilt On Tour van Zeebrugge naar Veurne. Hij ontvangt er vanaf zondag 4 augustus onder andere Will Tura, Wietse Tanghe, Jef Neve, Rik Torfs, Sien Eggers, Maaike Cafmeyer, Luc Appermont, Chokri Mahassine, Katelijne Damen, Kevin Janssens, Martin Heylen, Jeroen De Pauw, Kwinten De Paepe, Selahattin Koçak en Yasmine Kherbache. Voor de muziek zorgen onder meer de Compact Disk Dummies, ’t Hof van Commerce, Delv!s en Bettens.

Zondag
Na een week aan zee trekt Marcel dieper West-Vlaanderen in richting Bachten de Kupe want van 4 tot met 8 augustus slaat hij zijn tent op in Veurne. Boegbeelden Will Tura & bellenman Joris Goens heten Marcel welkom in hun stad. Ze dompelen hem alvast onder in een snelcursus Veurne.

Wie Veurne zegt, denkt ook onmiddellijk aan de loopgraven. Die vormen het decor voor de nieuwe reeks In Vlaamse Velden. Wietse Tanghe vertolkt een van de hoofdrollen en Jef Neve schreef de muziek. Ook Rik Torfs reist af naar Bachten de Kupe. Hij kreeg afgelopen donderdag de officiële sleutel van de KUL en gaat nu als rector door het leven.

Ook in Antwerpen blijft het zomeren, daar geeft Sihame El Kaouakibi met haar Urban Hall en Zomerfabriek de Antwerpse jeugd de zomer van hun leven. Dans staat centraal en de trickers leren hen de knepen van het vak. Wat dat precies is, zien we zondag in Vanthilt On Tour.
Muzikale afsluiter zijn de Compact Disk Dummies met hun nieuwe single Mess with us.

Maandag
Cirq’ulation Locale is een West-Vlaams circusgezelschap dat de Grote Markt van Veurne trakteert op een verrassende act. En om in West-Vlaamse schoonheid af te sluiten zet ’t Hof van Commerce de tent in vuur en vlam met hun hit Stuntmann.

Dinsdag
Op dinsdag ontvangt Marcel met open armen Sien Eggers en Maaike Cafmeyer. De dames hebben net de opnames voor de nieuwe reeks Eigen Kweek achter de rug en vertoefden daarvoor in het West-Vlaamse Heuvelland.

Komend weekend stijgt de gemiddelde leeftijd op de wei van Pukkelpop want Rimpelrock vindt er plaats. Een week later is Pukkelpop zelf aan de beurt. Luc Appermont & Chokri Mahassine maken Marcel warm voor de Hasseltse festivals.

En er is ook internationaal bezoek. Marco Zoppi is een Italiaanse zeepbelkunstenaar en toont Marcel maar al te graag zijn kunnen. Delv!s sluit de aflevering af met hun zomerse single Tell me.

Woensdag
Midden in de zomer ontwaken de theatergezelschappen uit hun zomersiësta en storten zich volop op de repetities voor het nieuwe seizoen. Zo ook Katelijne Damen & Kevin Janssens. Het Toneelhuis brengt twee theaterklassiekers waaronder MCBTH. Een unieke productie waarbij dans, zang en woord samenkomen.

Wie ook geen vakantie heeft tijdens de zomer zijn Danny & David van Circus Ronaldo. Ze zijn ondertussen al de zevende generatie die rondtoert met het circus. Voor ze midden augustus naar Finland trekken met hun voorstelling Amortale, komen ze nog even langs in Vanthilt On Tour.

Seasick Steve is de muzikale afsluiter. Op donderdag is hij te zien op de Lokerse Feesten maar eerst brengt hij bij Vanthilt On Tour het nummer Down on the farm.

Donderdag
Martin Heylen is net terug van het buitenland waar hij opnames gemaakt heeft voor zijn nieuwe programma. Wat dat precies wordt, doet hij uit de doeken bij Marcel.

Koks Jeroen De Pauw & Kwinten De Paepe slaan de handen in elkaar voor een aantal nieuwe projecten. Voor één daarvan werken ze samen met Radio Modern. Benieuwd wat dat zal geven. Selahattin Koçak & Yasmine Kherbache vieren samen met Marcel het Suikerfeest. Bettens sluit de week af met hun single Surrender.

Funky town Veurne
Deze week gidst actrice Lien Van de Kelder ons door Funky Town. Op 19 juli besliste haar dochter Jeanne ter wereld te komen in het Sint Augustinus ziekenhuis van Veurne. Doordat ze tien dagen te vroeg geboren is, beviel Lien in Veurne in plaats van in Deurne. Daardoor heeft Veurne voor altijd een plaats in haar hart. Jeanne is trouwens een echt kind van de zee want sinds haar geboorte is ze er nog niet weggeweest.

Vanthilt On Tour: van maandag tot en met donderdag om 21.25 ur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: