Na een weekje Nederland houdt het circus van Marcel opnieuw halt aan onze eigen Belgische kust. De Panne zal vanaf zondag 18 augustus een week lang het decor vormen voor vijf gloednieuwe afleveringen van Vanthilt On Tour op Eén.

Zondag
Van 6 tot 14 september vindt in Oostende het prestigieuze Filmfestival plaats. Johan Heldenberg stelt als master van het festival zijn eigen selectie van films samen en toont in première een aantal fragmenten aan Marcel. Minister van Mobiliteit Hilde Crevits is niet alleen verantwoordelijk voor onze openbare wegen, ze moet onze Belgische kust ook beschermen tegen zware stormen. Hoe ze dat doet, verneemt Marcel zondag.

De legendarische Porsche 911 bestaat dit jaar vijftig jaar. Pascal Pauwels verzamelt, in navolging van zijn vader, al heel zijn leven de mooiste oude Porsches. Hij brengt een aantal oldtimers mee naar De Panne en vertelt in Vanthilt On Tour over de geschiedenis van de iconische sportwagen.

In de reeks Superstaar worden oude archieffragmenten op hilarische wijze gedubd door Gunter Lamoot. Het eerste seizoen oogstte succes, dus ook in Superstaar 2 wordt oude fragmenten nieuw leven ingeblazen.

De avond wordt muzikaal afgesloten door niemand minder dan Luc Steeno. Hij heeft een nieuw album uit: Luc Steeno zingt Claude François en in november staat hij in de Ethias Arena met onder andere De Romeo’s en Rob de Nijs.

Maandag
Dit najaar zal de nieuwe dramareeks Connie & Clyde te zien zijn op televisie, over een relatiebureau in moeilijkheden. Marcel nodigt twee van de acteurs uit: Ben Segers en Eva Van der Gucht.

Wie aan sigaren denkt, denkt vaak aan dikke, oude mannen. Dominique Gyselinck is nochtans een vrouw. Meer zelfs, zij is de enige vrouw ter wereld die een "Casa del Habano" voor sigaren mag uitbaten. Ondertussen opende ze al haar derde zaak en richtte ze een vrouwenclub voor sigarenrooksters op.

De Dolfijntjes, het legendarische "Fenomena Popo Orkestro" van Wim Opbrouck, bestaat dit jaar twintig jaar. Ter ere van hun verjaardag zorgen ze op 22 september in Kortrijk nog voor een verrassing. Daarna blazen De Dolfijntjes in XXL-bezetting het dak nog van de tent.

Dinsdag
Tom Waes verkent de gevaarlijkste hoekjes van de wereld en trotseert dictators en vulkanen in het nieuwe programma Reizen Waes, vanaf 3 september op Eén. Hij heeft zelfs enkele opmerkelijke souvenirs voor Marcel meegebracht.

Niemand minder dan onze eigen Dirk Brossé is een van de meest gerenommeerde dirigenten ter wereld. Hij staat aan de leiding van de grootste orkesten, er wordt een documentaire over zijn werk en leven gemaakt en op de koop toe kan hij op 22 september een Emmy winnen voor zijn muziek bij de Britse serie Parade's end.

Het nieuwe televisieseizoen betekent een restyling van verschillende televisieprogramma's. Ook Koppen wordt in een nieuw kleedje gestoken. Tien jaar lang kenden we hem als dé kop van Koppen, maar nu geeft Wim De Vilder de fakkel door aan Tim Verheyden.

De avond wordt muzikaal afgesloten door aanstormend talent van eigen bodem. Zelfs Vincent Kompany is een grote fan. Coely is een Antwerps-Congolese studente die een enorme hit scoorde met Ain't chasing pavements.

Woensdag
Sinds dinsdag 20 augustus ligt het boek De Qualastofont in de boekhandel. Er is maar één man die de kijkers kan vertellen wat een "qualastofont" is, en dat is de schrijver zelf: Herman Brusselmans.

Na New York, Londen, Montreal en andere plaatsen over heel de wereld komt The Color Run nu ook naar België. Op 29 september worden de deelnemers in Brussel overgoten met gekleurd poeder tijdens een loopwedstrijd van 5 kilometer. Elodie Ouedraogo is het Belgische gezicht van het evenement en komt aan Marcel vertellen waarom iedereen zich moet inschrijven.

De vakantie zit er bijna op en ook de politieke wereld ontwaakt weer uit zijn zomerslaap. Wat moeten we weten bij de start van dat nieuwe politieke jaar? Carl Devos heeft het boek Politiek geschreven om dat allemaal duidelijk te maken.

Donderdag
Rudi Vranckx vertrekt op 24 augustus naar Somalië voor zijn nieuwe documentairereeks Niemandsland. Marcel zwaait hem uit en verwelkomt ook nieuw journalistiek talent Zelfa Madhloum. Zij trok voor enkele maanden naar haar geboorteland Irak om haar roots te ontdekken en kwam terug met een pakkende documentaire.

Vanthilt On Tour: van maandag tot en met donderdag om 21.25 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: