Met Vlaams minister-president Kris Peeters en Nederlands minister van Buitenlandse zaken Frans Timmermans

Omdat een tournee geen tournee is zonder dat je in het buitenland geweest bent, steekt de zomertalkshow Vanthilt On Tour volgende week de grens over. Van zondag 11 augustus tot en met donderdag 15 augustus slaat Marcel Vanthilt zijn tent op in Breda. Een hele week lang zendt hij live uit vanop het gezellige Kasteelplein in het hart van de stad, met een reeks Vlaamse en Nederlandse topgasten.

In de achtste week van Vanthilt On Tour steekt Marcel Vanthilt de grens over. Als de vrachtwagens alles hebben ingeladen in Veurne strijkt de karavaan neer op het Kasteelplein van Breda. Van zondag 11 augustus tot en met donderdag 15 augustus staat de tent van Marcel op Nederlandse bodem, voor een week waarin Vanthilt On Tour oranje kleurt.

Zondag 11 augustus
Hoog bezoek op de allereerste avond in Breda. Vlaams minister-president Kris Peeters ontmoet er zijn Nederlandse collega Frans Timmermans. Als minister van Buitenlandse zaken moet hij overleg plegen met het buitenland, ook met Vlaanderen dus. Marcel praat met de excellenties over wat ons scheidt maar ook wat ons bindt. En over de gemeenschappelijke passie van beide politici: de liefde voor de fiets.

De Deeldeliers, dat zijn Jules Deelder en Bas van Lier, maar vooral poëzie en jazz. In de zetel vertellen ze Marcel alles over hun project en op het podium laten ze horen hoe dat klinkt.
Laurens ten Dam was een van de Nederlandse wielerhelden in de afgelopen Ronde van Frankrijk. Hij rijdt zondag het criterium van Etten-Leur, op een boogscheut van de Vanthilt On Tour-studio op het Kasteelplein, en maakt met plezier een ommetje voor Marcel.
De eerste avond in Breda sluit Vanthilt On Tour feestelijk af met The Opposites, live vanuit Breda.

Maandag 12 augustus
Dit najaar viert de populaire tv-quiz De slimste mens ter wereld zijn tiende verjaardag. Presentator Erik Van Looy komt vertellen waarom het spelletje zo succesvol blijft, ook in Nederland. Ook de Nederlandse acteur en zanger Charly Luske schuift mee aan. In Nederland wordt De slimste mens in de zomer uitgezonden en hij heeft zich al verzekerd van een plaats in de finaleweek. Is de quiz moeilijker of makkelijker in Nederland? En kennen BN’ers even veel angst om af te gaan? Dat komen de kijkers van Erik en Charly te weten.

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, als je me aankijkt lieve schat ... Wie weet zegt ze het wel tegen Marcel op maandagavond. Corry Konings is een monument in de geschiedenis van het Nederlandstalige land en in 2011 verzorgde ze de titelsong voor de film New kids nitro. Maar als inwoonster van Breda wil ze Marcel vooral welkom heten in haar stad.
Volgens Leen en Bertus heeft iedere man recht op een plekje waar geen vrouw is toegelaten. Daarom bliezen ze het oude ambacht van barbier nieuw leven in, volgens het credo “geen gezeik, knippen en scheren”. En dat zullen ze als Schorem Haarsnijder en Barbier ook in de tent bij Marcel doen.

Muzikaal sluit het Nederlandse Mister and Mississippi op maandag de tent.

Dinsdag 13 augstus
Vanaf 31 augustus presenteert Frans Bauer zijn eigen programma Vive le Frans op de Nederlandse Tros, waarin hij bekende Nederlanders uitnodigt om met hem in Frankrijk te gaan kamperen. En hij neemt een van zijn gasten mee, niemand minder dan meervoudig Olympisch zwemkampioene Inge De Bruijn.

Kamagurka staat deze week op De Parade in Amsterdam, een theaterfestival dat halthoudt in verschillende Nederlandse steden. Speciaal voor Marcel stopt hij ook even in Breda om hem meer te vertellen over zijn nieuwe zaalshow Sprook en om uit te leggen waarom hij Nederland zijn tweede vaderland noemt.

De song Little green bag is onlosmakelijk verbonden met de film Reservoir dogs van Quentin Tarantino. Speciaal voor Marcel speelt George Baker het nummer live vanop het Kasteelplein in Breda

Woensdag 14 augustus
Hilde Van Mieghem regisseerde de Nederlandse remake van Smoorverliefd en die film komt in september in de Nederlandse zalen. Of de film hard verschilt van de Vlaamse versie vertelt ze Marcel samen met hoofdrolspeelster Susan Visser, bekend uit onder meer Gooische vrouwen.
Freek De Jonge heeft een nieuwe plaat uit: Zonde. Met dat album toerde hij al in Nederland en tegelijkertijd speelt hij de zaalshow Circus Kribbe. Freek wordt volgend jaar zeventig, maar oogt energieker dan ooit. Muzikaal sluit hij woensdag af met De eerste keer.

Nico Dijkshoorn is de huisdichter in het Nederlandse programma De wereld draait door en muziekcolumnist. Samen met Marcel bespreekt hij onder andere welke Nederlandse bands dringend de grens met Vlaanderen moeten oversteken en omgekeerd.

Donderdag 15 augustus
Op donderdag ontvangt Marcel onder meer de cast van de Nederlandse film Borgman: Hadewych Minnes en de Belgen Jeroen Perceval en Jan Bijvoet.

Vanthilt On Tour: van maandag tot en met donderdag om 21.25 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: