Vandaag verschijnt de videoclip van 'PERSIAN', de eerste single uit de EP 'EN NU' van SPREEJ en LEFTO, die vorige maand het licht zag. Wat begon als een losse samenwerking om de vele quarantaine-uren te verdrijven, groeide uit tot heerlijke release. Bekijk de clip van 'PERSIAN' via deze link.

SPREEJ werd niet meteen geholpen door het lot. Op de dag dat zijn comeback-EP TFOH uitkwam, ging het hele land in lockdown en werd corona het enige gespreksonderwerp. De Gentse rapper draaide snel de knop om en besloot zijn energie in nieuwe muziek te steken, samen met DJ en producer LEFTO. 'Het zijn lyrische tijden. En dat terwijl we virussen vermijden', om het in zijn eigen woorden te beschrijven.

Die losse samenwerking tussen SPREEJ en LEFTO werd vorige maand vereeuwigd met de release van de EP 'EN NU' en daar verschijnt nu de eerste video van. 'PERSIAN' is een visueel spektakelstukje geworden, met enkele opmerkelijke cameo's. Zelfs eentje van de grootste Hollywoodster die ons land ooit heeft gekend, u ziet het goed. Een deel van de video werd trouwens opgenomen in de Gevangenis van Oudenaarde, waar diezelfde Matthias Schoenaerts een paar maanden terug nog een indrukwekkende grafitti-piece neerzette.

EN NU is een uitgave van Fake Records. Volgende maand kan SPREEJ eindelijk met z'n nieuwe show live spelen, nadat zijn releaseshow al twee keer gecanceld werd door corona. Op 25 september staat de Gentse rapper in DOK in Gent, alle info daarover valt hier te vinden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over