Vandaag verschijnt EN NU, een nieuwe EP die SPREEJ en LEFTO samen maakten in volle quarantaine. Wat begon als een losse samenwerking om de vele uren te verdrijven, is uiteindelijk uitgegroeid tot heerlijke nieuwe release. EN NU valt te vinden op alle digitale kanalen via deze link.

SPREEJ werd niet meteen geholpen door het lot. Op de dag dat zijn comeback-EP TFOH uitkwam, ging het hele land in lockdown en werd corona het enige gespreksonderwerp. De Gentse rapper draaide snel de knop om en besloot zijn energie in nieuwe muziek te steken. Het lot hielp hem daarbij een handje, door zijn pad begin maart te laten kruisen met DJ en producer LEFTO, op diens radioshow. Die korte ontmoeting in onschuldige tijden wierp haar vruchten af tijdens de lockdown. Vanuit zijn appartement in Brussel bestookte LEFTO de Gentse rapper met producties, de ene nog steviger dan de andere. SPREEJ deed op zijn beurt waarvoor hij wijd en zijd gekend staat. 'Het zijn lyrische tijden. En dat terwijl we virussen vermijden', om het met zijn eigen woorden te beschrijven.

Nu we eindelijk terug met z'n allen kunnen doen alsof er niks aan de hand is, wordt die losse samenwerking tussen SPREEJ en LEFTO vereeuwigd met de release van de EP 'EN NU'. LEFTO's heerlijk slepende producties verraden een tijdloze klasse en vormen het ideale fundament om SPREEJ te laten excelleren. Met z'n kenmerkende lage stemgeluid en een ongekende souplesse toont hij zich op 'EN NU' meesterlijk veelzijdig. Nu eens bijtend maatschappijkritisch in '!!', dan weer heerlijk speels in '6lack Sheep' tot voluit filmisch in 'Ai Ai Ai'. De EP, voornamelijk bedoeld om de tijd te verdrijven, zou wel eens de meest opzienbarende Belgische release van het vervloekte 2020 kunnen worden.

Eerste single 'PERSIAN' valt intussen al te horen op de radio. In de loop van volgende week verschijnt ook een videoclip van het nummer, met een heel opzienbarende gast in de hoofdrol. EN NU is een uitgave van Fake Records.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over