Vandaag brengt Jeangu Macrooy zijn nieuwe single ‘Dance With Me’ uit. Het nummer is tevens de titelsong van de door Michiel van Erp geregisseerde film ‘Niemand In De Stad’ die vanaf 4 oktober in de bioscopen draait.

De film ‘Niemand In De Stad’ is het speelfilmdebuut van de bekende documentaire-regisseur Michiel van Erp. De film zal op 27 september in première gaan als openingsfilm op de 38e editie van het Nederlands Film Festival en gaat over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. Michiel hoopt met zijn film jonge mensen te inspireren "om het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan". Voor de titelsong ‘Dance With Me’, regisseerde van Erp ook de bijbehorende videoclip. De muziek van de film werd gecomponeerd door Perquisite, die als producer van Jeangu het nummer aandroeg voor de film.

Jeangu Macrooy zette zijn eerste stappen in de muziek in zijn geboorteland Suriname. In 2014 vertrok hij naar Nederland, waar hij in 2016 debuteerde bij Unexpected Records met de EP 'Brave Enough’. Zowel de EP als zijn daarop volgende debuutalbum 'High On You' werden genomineerd voor een Edison Pop Award, en Jeangu werd een graag geziene gast bij diverse TV- en radioprogramma’s. Daarnaast speelde hij op Lowlands en North Sea Jazz, deed hij twee uitverkochte clubtours met zijn band en vertolkte hij de rol van Judas in ‘The Passion’. Op 7 februari 2019 zal Jeangu Macrooy zijn tweede album presenteren in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam.

De single ‘Dance With Me’ is vanaf vandaag te beluisteren op alle digitale platformen. De door Perquisite gecomponeerde filmmuziek zal vanaf 21 september beschikbaar zijn. De film 'Niemand In De Stad' draait vanaf 4 oktober in de bioscoop.

Live

  • 7/02 Paradiso, Amsterdam (album release show)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over