Seriezender FOX komt vanaf dinsdag 28 mei met het vervolg op de succesvolle spionage-thriller 'Deep State'. Het tweede seizoen van Deep State, elke dinsdagavond om 21.00 uur, gaat nog dieper in op de duistere en politieke wereld van de corrupte schaduwregering (‘deep state’).

Naast de vertrouwde castleden Joe Dempsie (Game of Thrones), Karima McAdams (Vikings) en Alistair Petrie (Sex Education) maken ook Walton Goggins (Six), Victoria Hamilton (The Crown) en Alexander Siddig (Gotham) dit seizoen hun opwachting.

image

De serie 'Deep State' neemt de kijker mee in de genadeloze wereld van spionage, geld en macht en is een even rauwe als meeslepende thriller-serie. In de huidige tijd waarin het vertrouwen in overheden steeds verder afneemt is ‘Deep State’ actueler dan ooit. Daarom staat net als in het eerste seizoen ook in het vervolg de vraag centraal: Wie kan je nog vertrouwen in een wereld waar de grenzen tussen feiten, fictie en de waarheid steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn? Seizoen twee bouwt voort op de werelden van Londen en Washington uit seizoen 1, maar bevat ook veel nieuwe karakters en locaties (Mali, Sahara). Zo overschrijdt de ‘deep state’ letterlijk en figuurlijk nieuwe grenzen en creëert het zoveel mogelijk chaos om te kunnen profiteren in de zucht naar nog meer macht en geld.

Deep State - seizoen 2: vanaf dinsdag 28 mei, elke dinsdag om 22.00 uur op FOX (dubbele afleveringen)

Bij de start van het tweede seizoen worstelen Harry Clarke (Dempsie) en Leyla Toumi (McAdams) nog altijd met de naweeën van het debacle waarmee het eerste seizoen hardhandig ten einde kwam. Harry leidt sindsdien een teruggetrokken leven, maar wordt door een stevig aandringende Layla opnieuw de levensgevaarlijke wereld van ‘deep state’ ingetrokken.

De ‘deep state’ staat aan de vooravond van een lucratieve deal tussen de VS en Mali, waarbij de Afrikaanse natuurlijke hulpbronnen de Westerse wereld verder moet helpen op weg naar technologische vooruitgang. Maar de deal wordt plots in gevaar gebracht wanneer drie Amerikaanse special forces en een Malinese tolk in een hinderlaag lopen en vermoedelijk worden omgebracht. Als vervolgens Nathan Miller (Walton Goggins) door MI6 wordt ingeschakeld en ook de Republikeinse senator Meaghan Sullivan zich met de gebeurtenis gaat bemoeien wordt de zaak gecompliceerd. Wat volgt is een race tegen de klok waarin Harry en Leyla alles zullen moeten doen om een ​​einde te maken aan de schaduwregering.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over