Goele Bormans

Toen Etienne deze morgen opstond, had hij nooit verwacht dat een bezoekje aan zijn buur zo zou eindigen. Hij wil graag een groot duivenkot in Tirolerstijl. Om dat te mogen zetten heeft hij de toestemming van de gemeente en zijn buren nodig. Dus gaat Etienne kennis maken met zijn nieuwe buren. Gezien Etienne nogal vroeg opstaat, vroeger als de gemiddelde mens, lag zijn buurman Franky nog te slapen. Franky probeert hem dan ook subtiel terug buiten te wippen maar daar slaagt hij niet echt in. Kelly is ook wakker geworden van de bel en komt kennismaken met Etienne. Franky zit maar achter de veren van Kelly om zich klaar te maken zodat ze naar haar werk kan. Etienne vind het even bizar dat Franky zo zenuwachtig is maar zoekt er verder niets achter en tatert maar voort. Tot plots de voordeur dichtslaat. Jenny, de vrouw van Frank, is vroeger terug van haar nachtshift in de kliniek. Daar had Frank niet op gerekend en hij schakelt al snel de hulp in van zijn nieuwe buur. Kelly, zijn minnares, geraakt niet ongemerkt buiten en loopt Jenny tegen het lijf. Franky kan haar al snel wijsmaken dat Kelly de vrouw is van Etienne. Maar het noodlot geschiedt en Jenny vraagt hen 's avonds samen te komen eten. Etienne is echter getrouwd met Josiane, hij moet dus een smoesje verzinnen zodat hij 's avonds alleen buiten kan.

Enkele uren later... De aperitief loopt niet direct van een leien dakje. Etienne is heel zenuwachtig en flapt er van alle gekke dingen uit. Franky krijgt het steeds warm en koud tegelijk maar toch houden ze hun rolletje in ere. Maar dan slaat het noodlot weer toe en gaat de deurbel. Daar is Josiane die komt kennismaken met de nieuwe buren omdat ze toch alleen thuis was. Nu moeten ze niet enkel hun leugentje heel houden maar er ook voor zorgen dat Josiane Jenny noch Etienne tegenkomt. Het wordt een stresserende situatie met veel leugens en veel creativiteit. Lukt het hen hun opgezet spel in stand te houden? Of ontploft de boel? Wij weten het antwoord, maar zeggen het uiteraard nog niet.

Deze doldwaze komedie "Van kwaad naar erger" werd geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes. Het werd al eerder in het West-Vlaams vertoond door zijn toneelgezelschap het Prethuis. Nu was het aan het EWT in Deurne om er de Antwerpse variant van te brengen. Het stuk werd niet voor niets voor de tweede maal in productie gebracht, het bleek een schot in de roos. Het stuk had soms ietwat voorspelbare wendingen, maar het had ook de nodige verrassingen. Het publiek heeft zich goed geamuseerd met de knotsgekke situaties waar de personages zich keer op keer terug in brachten. De gevatte woordspelingen maakten het publiek enkel harder lachen. Zet daar dan nog de mimiek en lichaamstaal van Jeroen Maes bij en je hebt alle ingrediënten voor een geweldige komedie.

Jeroen Maes nam de rol op zich van de ietwat onhandige buur Etienne. Zijn lieftallige vrouw Josiane werd gespeeld door Annik Pauwels. Daisy Thys mocht zijn interim vrouw spelen, beter gekend als de minnares van Franky. Deze laatste werd vertolkt door Frank De Kaey. Chris Mathieu speelde op haar beurt dan weer de rol van de echte vrouw van Franky. De cast heeft hier één voor één een uitmuntende prestatie neergezet. Dit werd ook beaamd door het publiek die spontaan een staande ovatie gaf aan het einde. Iedereen verliet het theater met blije gezichten.

Heb jij ook zin in een avondje vol knotsgekke dingen waarbij je buikspieren het niet meer kunnen houden van het lachen? Ga dan zeker nog een kijkje nemen naar "Van kwaad naar Erger" in het EWT Theater in Deurne. Je kan er nog terecht voor een avond vol plezier tot en met 21 februari. Zeker doen!

Meer informatie kan je vinden op www.ewt.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: