Na enkele voorstellingen in december herneemt Marilou Mermans volgende week in het Klokhuis de monoloog “Van Hoeren en Boeren”. Frontview Magazine interviewde de actrice.

De tekst werd geschreven door acteur en scenarist Eddy Asselbergs, een zeer veelzijdig auteur (van “Wij gaan naar Benidorm” tot “Zwarte Sneeuw”), met wie Marilou Mermans een zeer lange persoonlijke en professionele band heeft. Hij had een idee voor een voorstelling, dacht direct aan Marilou voor deze rol, stelde deze samenwerking aan haar voor en schreef dan ook de tekst met haar voor ogen. Het kleine team, de actrice en de auteur-regisseur, werd aangevuld met Hanneke Van de Kerkhof die instond voor de scenografie.

Marilou Mermans kan bogen op een rijk gevulde carrière, waarin ze al in de huid van verschillende personages kroop. Dit keer vertolkt ze een hoer van de “derde leeftijd”, die haar wereld en de wereld bekijkt. Zij vertelt over haar zelfs nu nog actieve professionele leven en over datgene dat al even achter haar ligt, over haar klanten, de concurrentie, ... Een hoer die duidelijk haar mening heeft, deze ook uit, soms herziet .. over hoe alles veranderd is, …

Marilou legde er tijdens ons gesprek meermaals de nadruk op dat ze iets nieuws brengt, iets wat het publiek niet van haar kent. Zo hebben ze haar nog niet gezien, stelt ze. Ze brengt immers niet enkel een monoloog, maar gaat voor het eerst in interactie met het publiek. Marilou zelf ziet het uiteraard als een nieuwe uitdaging, die weer een aantal nieuwe zaken van haar als actrice vereisen.

Het personage richt zich dus tot de toeschouwers en stelt hen af en toe een vraag, bijvoorbeeld “en wat zouden jullie daarvan denken?” Het publiek wordt een vertrouweling, een medespeler, een medeplichtige, een getuige, en kan en mag antwoorden.

“Van Hoeren en Boeren” is een licht stuk, komisch, speels, volks … Het wordt ook in het Antwerps dialect gebracht. Maar het is niet zonder enkele knipogen, niet zonder te prikkelen om even wat verder na te denken.

Deze eigen productie, met logistieke steun van Kunstencentrum Vlaams Fruit, is te zien in Theater Klokhuis op donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21 januari ’s avonds en op zondagmiddag 22 januari. Daarna toert de voorstelling nog rond en zal ze te zien zijn in verschillende zalen in het land.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marilou Mermans
Datum: 
van 19.1.2017 t/m 22.1.2017
Locatie: 
Het Klokhuis

Reservatie:

03/231.71.81