Els Verhaeren

Van De Mens krijg je nooit genoeg! Laat 'Nooit Genoeg' dan ook een gepaste titel zijn van het nieuwste album van de Vlaamse rockband De Mens. Op 24 januari stelden Frank Vander linden & co de nieuwe nummers voor het eerst live voor aan het publiek en in april zijn ze hun nieuwe tournee begonnen langs de Vlaamse podia. Vorige zaterdag kwamen ze langs in Sint-Niklaas en trokken we richting De Casino waar wij de nieuwe nummers voor het eerst live hoorden.

De zaal was niet volledig uitverkocht, maar wel mooi volgelopen. An-Sofie Van Noppen zorgde voor een braaf voorprogramma waar het publiek niet echt mee stil te krijgen was, zelfs amper toen ze er om vroeg tijdens haar laatste nummer, een slaapliedje.

Het publiek was duidelijk gekomen voor wat meer actie en dat kregen ze van De Mens. Kim Is Dood werd de opener en de swoeng zat er direct in. Het nieuwe Nooit Genoeg is een zeer dansbaar nummer waarin de klanken van ondertussen vaste vierde man toetsenist David Poltrock goed hoorbaar waren. Dit Lawaai werd een ode aan de luide rockmuziek.

Tijdens Pijn, Dronkenschap, Verdriet moesten ze een paar keer terug opnieuw beginnen, eerste keer omdat Frank wilde vertellen hoe lang hij al samen muziek speelt met Michel De Coster (en hoe lang ze elkaar al kennen), tweede keer omdat Frank even mis was, maar algauw werd de juiste vibe terug gevonden. De Mens nu al aan hun 23ste jaar bezig, maar duidelijk nog met volle goesting. De vriendschap, het plezier, het straalt er gewoon van af en dat gaf ook een goed gevoel bij het publiek.

De Mens is nog altijd dikke ambiance, hun muziek is top, maar ook voor de sfeer blijf je komen. Tussen de nummers krijg je spontane conversaties met een knipoog naar de actualiteit, lachen is er dus ook altijd bij. Ook de oude nummers zoals Gent en Sex Verandert Alles blijven het goed doen. Ze zetten de zaal goed op stelten. Jeroen Brouwers was het einde van de set, maar natuurlijk bleef het daar niet bij.

Ze begonnen terug met Nooit genoeg Van Jou, een mooie nieuw ballade. Tijdens Ergens Onderweg deed het publiek gretig mee met de "Ohoh" en bleven zelfs doorgaan toen het liedje gedaan was. Veel gekende nummers volgden nog een het Sint-Niklase publiek ging uit de bol, om uiteindelijk af te sluiten met Maandag. De Mens, je krijgt er écht Nooit Genoeg van, dus rep je naar hun website om te zien waar jij er bij kan zijn!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: