Release ‘Church Sessions’ op 15 maart (digitaal), EP is ode aan de liefde

‘Reason To Get Home’ is de eerste single van de aanstaande EP van Maurice van Hoek en is vanaf Valentijnsdag beschikbaar op YouTube. De datum van release staat symbool voor de volledige EP: ‘Church Sessions’ is een totale ode aan de liefde. Van Hoek trok in 2015 door Noord-Amerika en verloor tijdens die reis zijn hart aan de countrymuziek. Terug in Nederland ontmoette hij enige tijd later zijn huidige Canadese vriendin, die tijdelijk in Nederland woonde en werkte, en werd op slag verliefd. Het zijn deze twee trans-Atlantische liefdes die de basis vormen voor de aanstaande EP. De vier liedjes zijn nagenoeg akoestisch opgenomen, met hulp van een aantal leden van Van Hoeks band. ‘Church Sessions’ verschijnt op 15 maart. Single ‘Reason To Get Home’ staat vanaf 15 februari ook op de streaming platforms.

De eerste single is de openingstrack van de EP en ook het eerste nummer dat Van Hoek schreef voor de EP. “’Reason To Get Home’ schreef ik twee weken nadat ik m’n vriendin voor het eerst ontmoet had. Ik was verliefd geworden en wist dat zij degene was waarmee ik samen wilde zijn. Toen ik haar een eerste opname stuurde werd alles meteen duidelijk, dat we voorbestemd waren voor elkaar”, vertelt Van Hoek met veel gevoel voor romantiek.

‘Church Sessions’ is opgenomen in een klein kerkje in Montfoort, een ruimte die tevens dienst doet als trouwlocatie. Van Hoek over de opnames en specifiek de single: “Ik had het nummer een paar keer gezongen, maar het voelde nog niet helemaal 100% fijn. Ik heb toen m’n vriendin gebeld om te vragen of ze voor me wilde komen zitten. Vervolgens speelde ik in één keer de opname die nu de definitieve versie is geworden.”

Over Maurice van Hoek

Maurice van Hoek (25 januari 1992) is in 2015 een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens die trektocht sluit hij de countrymuziek in zijn hart. Van Hoek keert opgelucht terug naar Nederland, met een visie en om te doen wat hij het liefst doet: songs schrijven. Hij heeft zijn draai gevonden en pakt zijn studie weer op, werkt tegelijkertijd aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ zijn eerste album, dat in mei 2016 verschijnt. Hij studeert datzelfde jaar cum laude af en ook het album kan rekenen op uitstekende cijfers. Van Hoek en zijn band groeien in korte tijd tot een hechte eenheid. Hij schrijft veel nieuwe songs en bezoekt andermaal de studio om het verse werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man’, gevolgd door een release tour met clubshows en instores.

Agenda

  • 15 februari – Grenswerk, Venlo (support Baer Traa)
  • 28 februari – Music Around The Fireplace, De Stookplaats, Hilversum
  • 7 maart – De Bunker, Gemert
  • 17 maart – KOMopLive, De Kom, Nieuwegein
  • 30 maart – Jazzkerk, Aartswoud
  • 31 maart – Groene Engel, Oss
  • 7 april – Kultuurfabriek Kooi-aap, Oude Leije
  • 16 april – Café Stiel, Haarlem
  • 15 mei – Burgerweeshuis, Deventer
  • 17 mei – De Afzakkerij, Veghel
  • 1 juni – Koppelkerk Bredevoort

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over