Cineaste en actrice Marielle Heller’s regiedebuut ‘The diary of a Teenage Girl’, in een productie van Caviar, zal haar Europese première kennen op de 65ste editie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn, dat plaats vindt van 5 tot en met 15 februari 2015. Eerder werd bekend gemaakt dat de film ook geselecteerd is voor het gerenommeerde Amerikaanse Sundance Filmfestival (22 jan. t.e.m. 1 feb.). “The Diary of a Teenage Girl” zal in Berlijn vertoond worden in de “Generation 14+” - competitie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Bel Powley, Kristen Wiig (The Secret Life of Walter Mitty, Bridesmaids) en Alexander Skarsgard (Melancholia, True Blood). De jonge actrice Bel Powley is op het Sundance Filmfestival bovendien één van The Hollywood Reporter’s ‘Next Gen’, 10 opkomende ‘Next Generation actors’ die dit jaar aanwezig zijn in één van de Sundance -films. Cineaste Marielle Heller is trouwens ook één van de “10 directors to watch in 2015” volgens vakblad Variety.

“The Diary of a Teenage Girl” vertelt het innemende verhaal van een vroegrijp en artistiek tienermeisje, dat een relatie begint met haar moeders vriend, in de jaren 70 in San Francisco en is gebaseerd op de populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner.

“The Diary of a Teenage Girl” is Caviar's eerste in de US ontwikkelde en geproduceerde film. De postproductie met een uitzonderlijke mengeling van live action en animatie, vond volledig in Brussel plaats.

Caviar is een productiehuis met 6 kantoren in Europa en de VS. Haar activiteiten gaan van commercials en videoclips tot langspeelfilms, en sinds 2014 heeft Caviar ook een digitale afdeling.

PR Caviar
Gudrun Burie, 0032 498 10 10 01 – gudrunburie@telenet.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: