Unknown Mortal Orchestra (US) - Andy Stott (UK) - Tourist LeMC - BRNS - Vuurwerk - Torn Hawk (UK) - Sekuoia (DK) - Team William - Soldier's Heart - Bed Rugs - Hong Kong Dong - Great Mountain Fire

BOOMTOWN 2015: Nieuwe namen

De voorbije weken kondigde Boomtown al aan dat Gabriel Rios twee shows zou gaan spelen in de Opera, en ook de eerste namen voor in de Handelsbeurs en op de Kouter werden bekend gemaakt. Vandaag doet het festival er nog een flinke schep bovenop.

Unknown Mortal Orchestra, één van dé bands van het moment, zal namelijk gratis op de Kouter spelen (luister hier naar hun nieuwe album), en ook revelatie Tourist LeMC doet dat. Daarnaast heeft Boomtown ook BRNS, Team William, Bed Rugs, Hong Kong Dong, Soldier's Heart, en Great Mountain Fire over de vloer.

Naar de line-up.

Andy Stott / Vuurwerk / Sekuoia / Torn hawk

Producer Andy Stott komt uit Manchester afgezakt, en zal samen met Vuurwerk (foto), het Deense Sekuoia, en de Brit Torn Hawk de Handelsbeurs inpalmen op 23 juli. Voor de zaalconcerten werden onder meer al Lambchop en Sun Kil Moon aan, en daar komt nu een avond voor de electro-adepten bij.

Het concept blijft hetzelfde: de concerten buiten zijn gratis, de shows binnen in de Handelsbeurs zijn eigenlijk bijna gratis. Alle shows zijn erg democratisch geprijsd (9 euro voor een act als Lambchop of Andy Stott), maar je doet nog meer voordeel door bijvoorbeeld een dagpas (alle concerten in de Handelsbeurs voor een bepaalde dag) of een abonnement (alle Boomtown-concerten in de Handelsbeurs voor vijf dagen) te kopen.

Tickets vind je hier. Meer namen volgen worden in de loop van de komende weken vrijgegeven. Boomtown vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 juli, en vormt zoals elk jaar het muzikale hoogtepunt van de Gentse Feesten.

Meewerken?

In de loop van de komende weken maakt Boomtown ook nog heel wat nieuws bekend in verband met de nieuwe eetstanden, AllesKan, en natuurlijk nog een hele rist namen. Voor alle nieuws kun je terecht op de website van het festival.Een festival als Boomtown staat of valt met de medewerking van een hele hoop vrijwilligers: enthousiaste mensen die er hun brede of minder brede schouders onder zetten, en elk jaar opnieuw de beste editie ooit nastreven. Enthousiastelingen voor de opbouw of afbraak van het festival, de barploeg, sfeerbeheer, catering, of het promoteam, kunnen zich hier aanmelden. Behalve de werkervaring op een muziekfestival kun je uiteraard ook rekenen op een onkostenvergoeding.

AllesKan!

Sperwer - Lohaus - Momma Said So - Berg - Ides Moon - Freaks Up Front - dirk. - Wooly Mammoths - Milo Meskens - Silke De Smul - First Last Anybody - Karen - OnmensOok dit jaar sloegen Boomtown en AllesKan, een projectsubsidie van Stad Gent, de handen weer in elkaar om jonge artiesten zoveel mogelijk kansen te geven. Dit zijn dit jaar de gelukkigen:

Daarnaast bewandelt Boomtown i.s.m. Alles Kan ook altijd het pad van een andere kunstdiscipline, en dat is dit jaar Experimentele Muziek en Geluidskunst. Hierover wordt in de loop van de komende weken nog gecommuniceerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boomtown 2015
Datum: 
21 - 25 juli 2015
Locatie: 
Kouter, Gent

Reservatie:

Meer over