Na een geslaagde eerste editie - met topact Amenra - pleegt Nosta (de muziekclub uit Opwijk) op vrijdag 23 november opnieuw een hold-up in Cultuurcentrum Strombeek. En ook dit jaar straf volk op de affiche: een exclusieve najaarsshow van Hydrogen Sea, Poltrock en harpiste Mary Lattimore.

Met hun nieuwe single ‘Blackest Skies’ richten Birsen Uçar en Pieterjan Seaux - het muzikale hart van Hydrogen Sea - zich niet enkel op je hart, maar ook op je heupen. Het nummer is een voorbode van hun langverwachte tweede plaat die begin 2019 in de rekken ligt. Verwacht dus best wat nieuwe nummers tussen al bekende parels als ‘Beating Heart’, ‘Worry’ en ‘Flogsta’. Live worden ze ondersteund door 3 rastalenten: Patricia Vanneste (Balthazar), Steven Van Gelder (Tout Va Bien) en Joris Caluwaerts (STUFF.). Exclusief dit najaar in Cultuurcentrum Strombeek.

David Poltrock (De Mens, Triggerfinger, Monza, Hooverphonic) waagt zich dit jaar aan een huzarenstukje: 3 albums op één jaar tijd, een release om de 88 dagen! ‘Mutes’ brengt initeme piano-schetsen. ‘Moods’ bevat dan weer cinematografische soundscapes. Tot slot is er nog ‘Machines’ waar hij zwaar bewerkte piano’s vermengt met hypnotiserende elektronica. Welke set hij komt spelen? Dat wordt afwachten!

En dan is er ook nog de Amerikaanse harpiste Mary Lattimore. Ze werkte samen met grootheden als Thurston Moore, Kurt Vile en Nick Cave. Deze grensverleggende artieste komt samen met hartsvriendin en gitariste Meg Baird ‘Ghosts Forest’ aan jullie voorstellen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over