Een liefdesverhaal uitgewerkt als palindroom specifiek voor de prachtige en zelden toegankelijke twinvleugels van het Districthuis Deurne

Het DISTRICTSHUIS in DEURNE is een modernistische parel van de stad Antwerpen. In zelden of nooit toegankelijke ruimtes voor het publiek kan je vanaf 5 augustus NORA & ARON bijwonen. De voorstelling is speciaal voor dit unieke gebouw ontworpen. Dit wordt een architecturale theaterbelevenis !

Het publiek neemt plaats in twee aparte vleugels en zal de voorstelling bijwonen vanuit het perspectief van 1 speler. Nieuwsgierigheid naar de andere speler wordt gelukkig voor het publiek toch af en toe bevredigd. Alles is een spiegel, de ruimte, Nora, Aron, de acteurs en het publiek.

KOOP TICKETS

Dimitri Leue verbaasde vorige zomer vriend en vijand door zijn voorstelling ‘Maura’ in volle corona-epidemie te spelen in het Atheneum van Deurne. Op 7 dagen speelde de productie 49 keer. Een weergaloze stunt, een coronaveilige marathon die al snel overal als ‘best practice’ werd aangehaald.

Dat smaakt naar meer. Dimitri staat er voor bekend om de grenzen van vorm en inhoud af te tasten. Bovendien heeft hij al levenslang iets met architectuur, met Braem, met Deurne. Hij kan nergens beter spelen dan in het modernistische Deurne waar gebouwen zichzelf lijken te spiegelen. Theater, architectuur, erfgoed én dat alles zo veel mogelijk lawaai laten maken in een overheidsgebouw. Cultuur is terug en hoe!

Nora + Aron

Een liefdesverhaal eindigt zoals het begint. De onverwachte voorspelbaarheid van een aangekondigde verrassing. De toeschouwer weet dat iedere zin een boemerang is die terug geslingerd wordt in de ander zijn gezicht. Op een gespiegelde locatie kleven het verleden en de toekomst tegen elkaar als een evenbeeld.

  • Tekst en concept: Dimitri Leue
  • Spel: Clara Cleymans en Dimitri Leue
  • Techniek: Sonista, Stef Appelen
  • Productie: District Deurne, CC Deurne, Koortzz

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: