In het voorbije jaar maakte jonge Brusselse filmmaker Julian Devos een minidocumentaire over de band Uma Chine en de release van haar tweede album "Changes" in samenwerking met W.E.R.F. records, Het Lab, Entrepot en Muziekclub N9. Woensdag 13 oktober wordt het resultaat, een intiem portret van de band gefilmd op handycam, in zijn geheel gereleased. De mini-docu vertelt over het ontstaan van ‘Changes’, over dromen en magisch-realisme, en samen zingen in tijden van pandemie. Fragmenten van concerten worden afgewisseld met interviews met de bandleden over hun visie op het nieuwe album, dat begin dit jaar werd uitgebracht op W.E.R.F. records.

Met hun debuut “UMA CHINE” verovert de gelijknamige band in 2019 een plekje in de Belgische popscene. “Prachtig debuut”, orakelt OOR, terwijl ook o.a. Focus Knack zich lovend uitlaat over de groep van frontvrouw Nele De Gussem. HUMO schuift Uma Chine dan weer naar voor als "één van de niet te missen acts voor 2020", waarop de band dat jaar in de finale van Humo’s Rock Rally beland.

Uma Chine intrigeert door een bijzondere stijl en de energie die het zestal live genereert. In België mocht de groep reeds opdraven voor een aftershow van dEUS en buiten de grenzen tourt de band sinds de release van haar debuut op relevante podia in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Zwitserland. Dit jaar speelde de band op o.a. MIL Lisbon, Leffingeleuren en Vendôme (FR) om haar plaat voor te stellen.

Op 23 oktober stelt Uma Chine haar tweede album "Changes" voor in de Handelsbeurs in Gent.

  • "Een heel bijzonder optreden." - 3 voor 12 (NL)
  • “Angelo Badalamenti (Twin Peaks) op een dieet van elektrische gitaren en etherische vrouwenstemmen” – De Standaard (BE)
  • “Songs zoals The Runner en Hold hebben betoverende gaves.” - Knack Focus
  • “Un deuxième album envoûtant." - lavenir.net
  • “Uma Chine leverde met deze tweede plaat een wondermooi geheel af” - Luminous Dash

Bekijk de docu HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over