Kerstmis komt eraan en de kerstsingle maken dan ook hun intrede in de Ultratop 50. Het ultieme bewijs hiervan is de hoogste nieuwkomer van deze week.Maar naar vaste gewoonte zullen we ook deze week beginnen met de nieuwkomers te overlopen.

De eerste nieuwkomer is My Chemical Romance en hij komt nieuw binnen op plaats 50 met "Welcome to the balck Parade". 1 plaats hoger mogen The Kooks hun grote hit "Naive" terug binnenloodsen na 1 week afwezigheid. Op plaats 48 vinden we Hatihless terug met "Bombs". Nadat ze met "Unfaithfull" een dikke hit te pakken had komt Rihanna deze week nieuw binnen met "We Ride" op plaats 46.

Kater Ryan heeft dan weer een opvolger voor "Alive" klaar. "All for you" is de titel en hij mag deze week op plaats 44 debuteren. De hoogste nieuwkomer deze week brengt ons helemaal in kerststemming want Samson & Gert maken zich klaar voor hun nieuwe kerstshow. Dit resulteerde dan ook in de nieuwe single "Lieve Samson" die schitterend debuteert op plaats 13. De single zal is dan ook een schitterend cadeautje om onder de kerstboom te leggen voor de allerkleinste onder ons.

Maar buiten nieuwkomers zijn er wekelijks ook enkele opmerkelijke stijgers die we op jullie loslaten. Zo stijgt James Morrison deze week met "You give me something" 7 plaatsen door en staat posteert hij zich op plaats 34. De Crazy Frog brengt jaarlijks een kerstsingle uit. Dit jaar hebben ze gekozen voor "Last Christmas" en dit blijkt dan weer een groot succes te worden. De single stijgt 12 plaatsen en beland zo op stek 34. Ook de nieuwe single van Fergie doet het uistekend. "Fergalicious" stijgt 21 plaatsen en is dan ook de sterkste stijger deze week.

In de Top 10 zijn deze week wel enkele verschuivingen gebeurd. Zo komt Christina Aguilera de top 10 binnen met "Hurt" op plaats 10. Ook de gebroeders Ko klimmen 1 plaatsje met "Boten Anna" en staan nu op plaats 8.

De top 5 is dan weer zo goed als ongewijzigd gebleven. Akon Feat. Eminem klimmen 2 plaatsjes en staan nu op plaats 4. Dit is ten koste van de Sciccor Sisters die met "I don't feel like dancin'" een plaats moesten inleveren en zo op 5 staan. De Top 3 is deze week ongewijzigd gebleven en dat wil zeggen dat we Snow Patrol met "Chasing Cars" nog steeds op plaats 3 terugvinden en Thor!? Hij moet ook deze week zijn meerdere erkennen in de Gebroeders Wouters en zo staat Een toch door het donker" nog steeds op plaats 2. Zo staat "Vonken en Vuur" van Clouseau voor de 2de week op rij op nummer 1. Voor Koen en Kris is het hun allereerste keer op nummer 1 in de ultratop 50 waardoor het laatste lege plaatsje op hun indrukwekkende palmares ook opgevuld is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: