Morgen is het voor de tweede keer deze zomer feest in het Festivalpark in Werchter. Na een spetterende vierdaagse met Rock Werchter is het deze keer tijd om te zingen, te dansen en te feesten op de veertiende editie van TW Classic.

En dat de affiche met Robbie Williams, Faithless, Anouk, Texas, Anastacia en The Scabs een schot in de roos is, is duidelijk. Met 60.000 bezoekers mag TW Classic 2015 al voor de derde keer op rij de bordjes ‘uitverkocht’ bovenhalen. Aan de kassa’s ter plaatse zullen morgen dus geen tickets meer te krijgen zijn. Je zonder ticket naar het festival begeven heeft bijgevolg geen zin.

Omwille van de tropische weersvoorspellingen, raden we wie naar TW Classic komt aan om:

  • Zich tegen de zon te beschermen met zonnecrème en een hoofddeksel;
  • Voldoende water te drinken. In het Festivalpark is er gratis drinkwater verkrijgbaar aan alle sanitaire blokken. Aan de togen is 1 bon uitzonderlijk goed voor 2 flesjes Spa Reine van 33cl. Per persoon kan je trouwens 1 plastic (PET) fles (max 2L) met water of frisdrank meebrengen. Ook drinkbussen en thermossen zijn – gezien het bijzonder warme weer – toegelaten. Vergeet ook niet om water te voorzien in de wagen voor de heen- en terugreis naar/van TW Classic;
  • Regelmatig de schaduw op te zoeken. Paraplu’s en kleine parasols (max diameter 1,2m) worden van de lijst met ‘verboden’ voorwerpen gehaald en zijn dus zeker welkom zaterdag. Het festival plaatst bijkomende luifels in het Festivalpark;
  • Een regenjasje mee te nemen. Tropisch weer betekent dat er ook een mogelijke kans op onweer is.

Ook voor de lekkerbekken is er goed nieuws. Het aanbod eten op TW Classic is uitgebreid. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, de eerste mosselen, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch en glutenvrij.

En dit jaar breidt TW Classic het menu nog verder uit. In Let’s Meat, een restaurant met bediening aan tafel, worden steaks van topkwaliteit geserveerd, met lekkere sausjes, salade en verse friet. Het restaurant, goed voor 160 couverts, is open vanaf 16u. Om 23u start de laatste service. Jeroen Meus stelde tijdens Rock Werchter in primeur Würst - dat zijn gourmet hotdogs - voor. Ook tijdens TW Classic kunnen zijn "haute dogs" gedegusteerd worden. Let’s Meat en Würst bevinden zich op de North West Walls-site, waar de kunstinstallatie met containers opgesteld staat. Smakelijk!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over