Udo is een bijzonder grote fan van symfonische filmmuziek die krachtige emoties oproept. Met Zomer In Je Hart schreef hij dan ook een bombastisch nummer dat filmische strijkers- en blazerspartijen bevat. Het lied handelt over het overboord gooien van de lasten uit het verleden en het wagen van de leap of faith.

In de videoclip van Zomer In Je Hart komt dit thema volledig tot zijn recht. Regisseur Guy Thys -die een oscarnominatie in de wacht sleepte voor zijn kortfilm Tanghi Argentini- kennen we voornamelijk als regisseur van Thuis, Emma en Spoed. Thys koos voor een aaneenschakeling van vloeiende bewegingen, met de nodige licht- en tempowisselingen, die de emoties van de song extra in de verf zetten. De bekende acteurs Peter Bulckaen en Marleen Merckx vertolken het verhaal, waarin een eenzame man al joggend komaf maakt met de muizenissen in zijn hoofd. Beide topacteurs werden ondersteund door een technisch team, bestaande uit Thomas Fadeux (camera), Thomas D’Heedene (montage) en Stijn Beckers (catcam).

Udo: "Na mijn optredens neem ik graag de tijd om een praatje te slaan met m'n publiek. Veelal gaat dat over de ups en downs in het leven. Mensen krijgen heel wat tegenslagen te verwerken en het is moeilijk om deze helemaal te vergeten. Het duurt bijvoorbeeld een tijd eer je je hart weer kan openstellen na ongeluk in de liefde. Maar eens je afstand kan nemen van het verleden en de nodige ballast overboord kan gooien, kan het weer zomeren. Pas dan kan je je hart en vertrouwen weer schenken aan een partner of kan je eenvoudigweg weer verder in het leven. De boodschap in mijn nummer is dat, hoe lang het ook duurt om bergen te overwinnen, de afdaling is telkens de moeite waard."

Wil je genieten van een mooi stukje film ? Bekijk dan zeker deze fantastische clip via : http://youtu.be/d4gtDXlXkbs

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over