Het lange wachten wordt dan toch nog beloond. Uberdope houdt dit najaar een nagelnieuwe plaat boven het doopvont. 'Graag gedaan' is de naam die hun nieuwste worp zal dragen en het drietal werkte hiervoor intensief samen met de Compact Disk Dummies. Zomersingle 'Wow' lichtte alvast een tipje van de sluier op van die nieuwe aanpak. Op 26 oktober zal de plaat in de rekken liggen. De releaseshow in de Gentse Charlatan werd op drie dagen uitverkocht, maar in het voorjaar volgt een clubtour doorheen Vlaanderen.

Tijdens de voorbije drie jaar leek Uberdope nagenoeg van de radar verdwenen te zijn, al was dat een bewuste keuze. Waar ze in de vorige jaren nog alomtegenwoordig waren met hun opmerkelijke videoclips, mediaoptredens en energieke liveshows, bevonden ze zich door een samenloop van omstandigheden plots in een creatieve impasse. De groep keerde terug naar het zelf opgerichte en vertrouwde Fake Records en gooide alles over een andere boeg. Al het materiaal dat ze hadden liggen op de plank werd radicaal verwijderd, zodat ze met een schone lei en in alle rust konden toewerken naar een nieuwe sound.

Cruciaal in deze evolutie was de rol van de Compact Disk Dummies. De broers Coorevits namen de volledige eindproductie van de nieuwe plaat van Uberdope in handen, een samenwerking die voor beide partijen erg vruchtbaar zou blijken. 'Graag gedaan' is een bijzonder veelzijdig album geworden, waarbij de rijke instrumentatie de rappers aanspoorde om verder dan ooit te gaan. Nu eens luchtig, dan weer bijtend maatschappijkritisch: de drie rappers laten horen dat ze tekstueel voor niemand moeten onderdoen in België. Opmerkelijke bijdrages op het album zijn er verder onder meer van labelgenoot Brihang, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), Pieter De Meester (Stavroz, King Dalton) en Charlotte Adigéry (wwwater).

'Graag gedaan' luidt hoe dan ook een nieuw hoofdstuk in voor Uberdope. Dit zal doorgetrokken worden in hun liveshows, waarin ze zullen aantreden in een volledig nieuwe bezetting. De releaseshow op 26 oktober in de Gentse Charlatan was in een mum van tijd uitverkocht, maar organisator Democrazy legde meteen een herkansing in voor wie niet aan tickets raakte. Op 6 maart staat Uberdope in de Vooruit, tickets zijn hier beschikbaar. Het voorjaar van 2019 zal verder in het teken staan van een clubtour door Vlaanderen om zo door te werken naar een mooie festivalzomer.

'Graag gedaan' wordt uitgebracht door Fake Records en geproduceerd en gedistribueerd door News Distribution Benelux. Het artwork van de plaat is ontworpen door Dennis & Did en fotograaf Alexander Popelier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over