UB40 is helemaal back in business. Nadat zanger Ali Campbell in 2008 de groep verliet zag het er even slecht uit. Gelukkig is deze donkere periode achter de rug en is Ali Campbell helemaal terug. Het bewijs hiervan is hun optreden op 11 november in de Tilburgse 013. Anderhalf uur lang speelden de heren de pannen van het dak in een tot de nokgevulde 013, goed voor toch ruim 2200 enthousiaste fans.

Toen Ali Campbell in 2008 de groep verliet en vervangen werd door zijn broer Duncan vroeg iedereen zich af hoe UB40 dit zou overleven. Wel 6 jaar later is het nog steeds moeilijk te zeggen of het ooit nog helemaal goed komt met de originele UB40 en de originele bandleden. Astro & Micey Virtue hebben, net zoals Ali Campbell, de groep verlaten vanwege discussies met het management. De 2 heren sloten zich opnieuw aan bij Ali Campbell en zijn anno 2014 ook opnieuw op tournee onder de naam UB40. Opvallend is trouwens dat eind 2013 UB40 met frontman Duncan ook reeds een uitverkocht concert speelde in de 013.

Ali Campbell en zijn kompanen brachten op 3 oktober 2014 nog een gloednieuw album, "Silhouette" genaamd, uit. Een album met een heel herkenbaar geluid, want je denkt spontaan terug aan klassiekers zoals "Red, Red Wine". Dat nummer is trouwens ook één van de absolute hoogtepunten tijdens hun voornamelijk greatest hits show in de 013. Luidkeels werd er meegezongen op de refreinen van misschien wel de grootste klassieker van UB40.

Openen deed de band trouwens met "Here I Am (Come and take me)" gevolgd door "Homely Girl" en "The Way You Do The Things You Do". Kortom een perfecte, maar risicoloze opener, want met deze nummers uit hun succesalbum 'Labour Of Love II' konden de heren alvast niets fouts doen. Later op de avond volgde wel nog nieuw werk. Zo speelden Ali Campbell en zijn kornuiten met veel plezier "Silhouette" en "Reggae Music, I Want You" uit hun gloednieuwe album.

Bij momenten mocht Astro de leadzang voor zijn rekening nemen. Van de gelegenheid maakte hij trouwens gretig gebruik om zijn overleden reggae-vriend John Holt te eren met enkele nummers als "Talking Love" van de gelijkname band John Holt & The Paragons.

Verder volgden met o.a. "Cherry Oh Baby", "Rad In The Kitchen", "I’ve Got You Babe" of "Madame Medusa" nog een flink pak hits. Kortom ruim 90 minuten lang entertainde Ali Campbell en zijn gezelschap de bomvolle 013. Na afloop maalde er dan ook niemand om dat ze zo weinig nieuw werk van de groep hadden gehoord. Nee iedereen was blij met deze greatest hits show.

De komende weken trekt de groep nog doorheen verschillende Europese zalen. Als je er nog wil bijzijn kan je best snel tickets bestellen, want de meeste shows bereiken stilaan de status "uitverkocht".

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over