Als UB40 naar België komt is het steeds volgens een vaste formule: een uitverkochte zaal en een set vol hits. Op 28 november komen ze alvast hun 40ste verjaardag vieren in de Brusselse La Madeleine.

UB40 werd in 1978 in Birmingham opgericht en heeft zijn naam te danken aan "Unemployment Benefit, Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Met hun eerste lp "Signing Off" schreven ze zich officieel uit bij de plaatselijke RVA. Na drie politiek correcte platen en twee bescheiden hits ("Food for Thought" en "One in Ten") was het tijd voor "Labour of Love", hun eerste cover-lp.

Dankzij de mega-hit "Red Red Wine" beleefde UB40 zijn grote sprong voorwaarts. Sindsdien mengen ze op zeer succesvolle wijze eigen werk met covers. Ze verkochten meer dan 70 miljoen albums en ontelbare exemplaren van "Red Red Wine", "Can't Help Falling in Love" en "I Got You Babe".

Na "Labour of Love IV" (2010) verscheen in 2014 "Getting Over the Storm", hun twintigste album. Deze jubileumplaat bevat naast vijf originele songs ook acht liedjes die ooit geschreven of opgenomen zijn door country-artiesten.

Het idee was niet nieuw - in 1990 namen ze met Robert Palmer "I'll Be Your Baby Tonight" en "On the Other Hand" op - en het resultaat klinkt verbluffend: een vintage UB40 reggaeplaat met country klassiekers.

Originele zanger Ali Campbell is er niet meer bij, maar zijn plek wordt gloedvol ingevuld door broer Duncan.

De ticketverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
UB40
Datum: 
28 november 2018
Locatie: 
La Madeleine, Brussel

Reservatie:

Meer over