Grammy Award-winnend duo Twenty One Pilots heeft vandaag hun langverwachte nieuwe album Scaled And Icy uitgebracht. Het album is vanaf vandaag beschikbaar via alle streamingdiensten. Scaled And Icy is het eerste studioalbum van Twenty One Pilots in drie jaar sinds de release van Trench.

Bandleden Tyler en Josh zijn door de pandemie anders te werk gegaan dan voorheen. De in totaal 11 nieuwe tracks zijn geschreven en geproduceerd door Tyler in zijn thuisstudio, terwijl Josh elders aan de drum partijen werkte. De thema's van de nummers vallen samen met de emoties die we afgelopen jaar hebben gevoeld: angst, eenzaamheid, verveling en twijfel.

Naast de eerder uitgebrachte tracks 'Choker' en 'Shy Away' is ook de nieuwe single 'Saturday' op het album terug te vinden. De release van het album is afgelopen nacht gevierd met een wereldwijde livestream-experience.

OVER TWENTY ONE PILOTS
De Amerikaanse band Twenty One Pilots brak in 2015 door met het album Blurryface. Ze scoorden hits met onder andere de nummers 'Stressed Out' en 'Ride' en tourden vervolgens twee jaar lang de hele wereld over. Ze lasten een break in om het album Trench op te nemen, dat in 2018 uitkwam. Inmiddels is de band uitgegroeid tot veelgevraagde headliner en speelden ze in Nederland op Lowlands en in een uitverkochte Ziggo Dome. Vorig jaar brachten ze de single 'Level Of Concern' uit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: