Belgium's Got Talent, vrijdag 15 november om 20.40 bij VTM

In de tweede studioshow kreeg het romantische Vilja Duo een finaleticket van de jury, waardoor intussen drie finalisten van Belgium’s Got Talent bekend zijn. Maar wie kreeg vorige week de meeste stemmen van de kijkers thuis, die opnieuw massaal op post waren (1.056.000 kijkers en 43% marktaandeel op VVA 18-54, live+4)? Dat wordt onthuld in de derde show op vrijdag 15 november. In die show maken ook tweelingbroers Bart en Koen Bruyninckx hun opwachting: eentje aan de paal, de andere met vuur. Twee verschillende acts van twee identieke mannen dus, maar kunnen ze allebei een finaleplek veroveren?

Bart Bruyninckx (28, Deurne) gooide hoge ogen met zijn acrobatische paaldans tijdens de audities. Zelfs een kleine krak in zijn sleutelbeen kon deze ‘krak’ niet uit het lood slaan. Na een korte revalidatie staat hij met een gloednieuwe act op het podium, die gebaseerd is op een moeilijke periode uit zijn leven. Koen (28, Zandhoven) probeert jury en kijkers te verwarmen met een vuuract. Hij belooft dit keer meer vuur en nog grotere vlammen, én hoopt enkele dingen te laten zien die nog nooit eerder getoond zijn in Belgium’s Got Talent.

Nog meer familiaal plezier is er vrijdag van The Gym Sisters (6-12 – Vichte). De drie guitige zusjes doen al sinds de kleuterklas aan ritmische gymnastiek. Ze kennen elkaar door en door en zijn dus ook op het podium perfect op elkaar ingespeeld. Vrijdag willen ze een sterk staaltje lenigheid tonen, maar zich vooral heel goed amuseren. Starquality en een stem als een klok, de jonge Karista Khan (11 – Antwerpen) heeft het allebei. Het timide meisje is intussen ontpopt tot een echt podiumbeest. Krijgt ze voor het happy gospelnummer This Little Light of Mine opnieuw een staande ovatie van het publiek?

“Wij vragen aan de kandidaten om zich te smijten in de studioshows. Dat nemen jullie erg letterlijk”, zegt Niels Destadsbader over cheerleadgroep ELEMCO (22-27 – Wuustwezel). Hun ‘flyer’ geraakt gemakkelijk tot 5 meter hoog, maar moet vooral een torenhoog vertrouwen hebben in de drie mannen die haar opvangen. Vrijdag willen ze nog spectaculairder en duizelingwekkender uit de hoek komen. Als dat maar goed afloopt. C-FAM (11-28 – verspreid over de Benelux) is een groep dansers uit heel België en Nederland, met een gemeenschappelijke passie voor dans. Met hun nieuwe dansact laten ze opnieuw een energiebommetje ontploffen in de studio, al hebben ze dit keer wat “latin flavour” aan hun urban style toegevoegd.

Een moderne danseres met een boodschap: Lana (15 – Roeselare) oogstte bijzonder veel lof tijdens haar auditie met haar ‘schaduwendans’. Die schaduwen volgen haar nog steeds en beelden opnieuw een persoonlijk verhaal uit. Samen met hen probeert ze al dansend haar stukgelopen relatie te verwerken. Ilaria Coppens (15 – Gent) doet grootste dingen met een kleine ukulele. Ze brengt vrijdag een zelfgeschreven nummer over dankbaarheid, een ode aan haar ouders. En die weten nog van niets…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: