Wat als het hele land een held onthaalt maar jij als enige in die persoon een bedreiging ziet? Rond dat dilemma draait de internationaal gelauwerde reeks Homeland. De reeks won al verschillende Emmy Awards en Golden Globe Awards en wordt ondertussen uitgezonden in meer dan vijfendertig landen, waaronder sinds januari 2013 ook bij 2BE.

In Homeland wil de CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) de wereld behoeden voor Nicholas Brody (Damian Lewis), een Amerikaanse militair die volgens haar een gevaarlijke terrorist is sinds zijn gevangenschap in Irak. De 2BE-kijker kan de reeks duidelijk smaken: het eerste seizoen kan tot nu toe rekenen op gemiddeld 225.784 kijkers per aflevering, wat een marktaandeel van 18,5% (VVA 18-44) betekent.

Reden genoeg voor 2BE om de kijker niet verder in spanning te houden, maar meteen te starten met het tweede seizoen, aansluitend op het eerste. Op maandag 8 april 2013 gaat het verhaal van deze prestigieuze, internationale topreeks dus gewoon verder, na een spannende cliffhanger op het einde van seizoen 1.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen op maandag 8 april 2013 heeft Brody zijn politieke ambt opgenomen en krijgt hij op bureau onverwachts bezoek van een kennis van Abu Nazir. Ondertussen heeft Carrie haar hersenoperatie ondergaan en in eerste instantie lijkt ze haar strijdlust tegen het terrorisme verloren te zijn. Haar ex-collega Saul is echter nog wel steeds op zoek naar de bekeerde terrorist onder leiding van Abu Nazir. Samen met Estes vindt hij een nieuw spoor, waarmee ze echter niet verder kunnen zonder de hulp van Carrie…

Tweede seizoen Homeland bij 2BE vanaf maandag 8 april 2013 om 21.55

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: