Tom Van Tongerloo

Afgelopen editie van ‘Pussy lounge at the Park’ was opnieuw een schot in de roos. De ticketverkoop verloopt elk jaar sneller en sneller en het bordje uitverkocht wordt steeds vroeger uitgehangen. Het is ongetwijfeld één van de betere freestyle outdoor evenementen bij uitstek, met als uitvalsbasis de Asterdplas in Breda. Alle remmen los en niets dat aan de verbeelding overlaat, zijn slechts enkele kenmerken van dit unieke concept.

Na het overdonderend succes van de eerste compilatie van Pussy lounge, was het vanzelfsprekend dat hierop een vervolg zou komen. Dat is ook precies wat b2s in samenwerking met Be Yourself Music gedaan heeft. Deze sequel bestaat opnieuw uit twee zijden, gemixt door de vier bekende residents: Darkraver, Ruthless, Paul Elstak en Mental Theo, met de aangename vocale toevoegingen van de vaste stem van Pussy Lounge: Ruffian.

De eerste zijde werd onder handen genomen door Ruthless & Darkraver. De intro bestaat uit een mix van een aantal bekende hits om er meteen stevig in te vliegen. De residents hebben beide vele samenwerkingen met andere artiesten op dit album. Zo gaat Darkraver van start met Outsiders en hun nummer ‘Pimpriders’ of met Black Knight en het nummer ‘Do The Damn Thing’. Ook Ruthless heeft enkele collabs met Dr Phunk en Looney Tunez, respectievelijk met ‘Drop It’ en ‘Dum Dum’. Daarnaast komt Ruthless nog een aantal keer solo aan de beurt, met o.a. ‘What Ya Got Now’, ‘How It’s Done’ en ‘Pussylovers Remix’.

Naast al dit resident geweld staan ook andere klassiekers centraal. Denk hierbij maar aan ‘1992 Is 4 You’ van Dj Rob, ‘Chicken Duck’s Fight’ van Lobotomy Inc, ‘Penomenom’ van Dj Duro, ‘Get Up’ van Dutch Master en natuurlijk de 'Cherry Moon Traxx'. Afsluiten doet deze eerste zijde met een selectie van wat hardere kaskrakers in aanloop naar de tweede mixcd. ‘Raging In The Dancehall’ van Endymion is hier het perfecte voorbeeld van en een niet te missen track op Pussy lounge als ‘Get It Crackin’ van Re-Style sluit deze zijde meer dan waardig af.

De tweede disc van de Pussy lounge 2013 compilatie is gebrandmerkt door resident dj’s Mental Theo & Paul Elstak. Met hun kenmerkende heftige draaistijl leveren ze niets anders dan snoeiharde beats af tijdens deze mix. Het moment om je volledig over te geven aan de daverende bassen en heerlijke melodieën is aangebroken. Na de jump, hardstyle en (happy) hardcore van op de eerste zijde, is het nu tijd voor de classics en stevigere (happy) hardcore nummers uit ‘the good old days’.

Van Promo tot Kasparov, en van G-Town Madness & The Viper tot Evil Activities, allen passeren ze vlot de revue. Met hun bekendste nummers ‘Buck Em Down’, ‘Nobody Said It Was Easy’ en ‘Live A Lie’ veroveren ze met grote overtuiging een plaatsje op deze zijde. Naar het einde toe, wordt het tempo en het aantal bpm’s nog verder opgedreven met nummers van Charly Lownoise & Mental Theo.

Dit tweede album van Pussy lounge weet opnieuw de grenzen van het onmogelijke te benaderen. Zo zijn beide cd’s van kwalitatief hoogstaand formaat en bevatten ze de beste hedendaagse en gewezen oldschool tracks. Het behoort ongetwijfeld tot één van de betere releases van dit jaar. Zo mogen er nog vele volgen. Op naar de trilogie! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: