Vorig jaar bewees Gentse Feestjes dat er in de drukke feestperiode best nog ruimte is voor nieuwe initiatieven. Het publiek vond makkelijk de weg naar "het gezelligste luik van de Gentse Feesten", dus een tweede editie kon niet uitblijven.

Vanaf maandag 21 juli is er elke dag om 10u theater voor kleuters en om 14u30 voor de leeftijd lagere school. Het avondprogramma start om 19u en biedt een fijne waaier aan muziek, theater en comedy.

Grote namen

Dez Mona, Johannes Geirnaert van School Is Cool en Gustaph van Hercules & Love Affair komen voor amper 100 gegadigden hun ding doen. Met de sfeer van vorig jaar in gedachten levert dit ongetwijfeld weer unieke en intieme avonden op.

Voor het onderhouden van de lachspieren zorgt The Joker Comedy & Impro Avond, waar naast Foute Vrienden Jeron Dewulf en Christophe Stienlet ook wereldkampioen ballonplooien Tom Bibo en kersvers winnaar van de de Lunatic Awards Jens Dendoncker de zaal komen entertainen.

Wegens succes verlengd: de Gentschen Avond! Wim Claeys brengt zijn liedboek en accordeon mee, terwijl De Dutskes alles aan elkaar praten. Verwacht die avond ook enkele speciale Gentsche gasten.

Naast deze bekende koppen maakt Gentse Feestjes ook volop ruimte voor nieuw talent.

Traject Jonge Makers

Enkele maanden geleden deed Gentse Feestjes een opmerkelijke oproep richting jonge theatermakers. Aan hen werd gevraagd om 4 slots in het rooster te komen invullen met nagelnieuwe kindervoorstellingen. Opdracht is om op slechts 1 week tijd een voorstelling te maken op basis van een opgegeven titel, tekstje en leeftijdscategorie.

De jonge makers die de organisatie overtuigden met hun aanmelding zijn als eerste groep Koen Ilsen en Anneleen Cnudde, beiden net afgestudeerd als regisseur en theaterdocent aan de Toneelacademie van Maastricht, die aan de slag gaan met de titel "Mama, er zit een draak onder mijn bed" voor de leeftijd 3+. De andere groep noemt zichzelf Compagnie Kolderkop en bestaat uit Gwendolin Van Jole, Kaïs Gagani en Silke van Hoof. Rond de titel "SMS Sneeuwwitje" voor de leeftijd 6+ maken zijn momenteel een voorstelling.

Nieuw muziekgeweld komt er van Louis De Roo, Stefan Dixon, Oliver Lord, Andy Sergeant en L'Heure Du Malheur. "Hangt hij goed?" opent de theateravond voor "Orfea" van TG Tweede Rechts.

Komt dat zien

CreaTieke bouwt momenteel nieuwe meubels voor de Gentse Feestjes lounge, waar fotografe Lieselore Bosmans zal tentoonstellen. Dankzij een samenwerking met Mynd krijgen bezoekers ook een op maat gemaakt kunstwerk te zien van Emma Pollet, die zonet haar master in Autonome Vormgeving behaalde aan het KAKS in Gent en met haar werk vaak een tromp l'oeil creëert.

Volledige affiche

  • MAANDAG 20/7, 10u: Koekesprook (3+); 14u30: Misschien weten ze wel alles (7+); 19u: Louis De Roo + School Is Cool (Johannes Geirnaert solo).
  • DINSDAG 21/7, 10u: Schatje & Scheetje (3+); 14u30 Ik hoorde het van een Turkse tulp (6+); 19u: Hangt Hij Goed? + Orfea.
  • WOENSDAG 22/7, 10u: Als je slaapt... (3+); 14u30: De teerling van Mozart (6+); 19u: Stefan Dixon + Dez Mona.
  • DONDERDAG 23/7, 10u: Kleutertjes aan zet (3+); 14u30: Een olifant valt niet altijd door het dak (6+); 19u: Gentschen Avond met Wim Clays (presentatie: De Dutskes).
  • VRIJDAG 24/7, 10u: Het paard van Marcel (3+); 14u30: Bevroren (6+); The Joker Comedy & Impro Avond met Christophe Stienlet, Jens Dendoncker, Tom Bibo & Jeron Dewulf.
  • ZATERDAG 25/7, 10u: Mama, er zit een draak onder mijn bed (3+); 14u30: SMS Sneeuwwitje; 19u: Oliver Lord + Andy Sergeant.
  • ZONDAG 26/7, 10u: Mama, er zit een draak onder mijn bed (3+); 14u30: SMS Sneeuwwitje; 19u: L'Heure Du Malheur + Gustaph & Special Guest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over