Ze zijn er weer … Nee, niet de Zeeuwse Mosselen. Maar de tweede editie van de zomerse Arenaconcerten. En alles blijft bij het oude vertrouwde. Elke zomerse maandag in de feeërieke omgeving van de enige echte Opwijkse Arena in het Spechteshof. Gratis voor alle liefhebbers van goeie muziek, een toffe sfeer en een portie pret. Met afwisselend plaatselijke bands zoals Baker & Co, Unmute of Four Eleven en bekende namen zoals de enige echte Gert Bettens (van K’s Choice), Wigbert Van Lierde, Jan Hautekiet of Laura Dheedene (van Idool). En enkele smaakmakers van vorig jaar die we terug naar Opwijk gehaald hebben. Zo komt de beste covergroep van Gent – en ver daarbuiten -, The Vicious, opnieuw terug met nog meer zomerse medleys en brengt Too Tangled, na hun geslaagd optreden in Debby & Nancy, andermaal folkse rock en gekke jazzmatazz-toestanden naar ’t park.

Als opener staan twee absolute toppers op de affiche die enorm gesmaakt werden vorig jaar. Niemand minder dan de combinatie van YAYO en Beatoxic bijten de spits af met zomerse wereldmuziek, poppy toontjes en straffe beatbox dreunen.

Alles begint opnieuw vanaf 19 uur. En om 23 uur gaat onherroepelijk de stekker uit. Al de krekels, kevers, bijen, muggen en duizendpoten in het park hebben immers ook nood aan een goeie nachtrust. Opnieuw van de partij: de tombola!! Na elk optreden kan je prachtige prijzen winnen die omstreeks 22u45 afgeroepen worden door de artiest in kwestie.

De volledige kalender:
Maandag 2 juli: YAYO EN BEATOXIC
Twee voor de prijs van één en er dient zelfs niet voor betaald te worden. Op maandag 2 juli serveren we meteen enkele smaakmakers van de afgelopen editie. Wie herinnert zich niet de virtuose beatboxer Roxorloops die met z’n mond een volledige Dibango nabootste? En het optreden van YaYo, met Dominiek Vermeiren, was ongeëvenaard. Op een doorweekte maandag in de tent een zomerse sfeer creëren en iedereen uit z’n dak laten gaan? Het zijn er weinigen gegeven. En op maandag 2 juli treden ze allebei op. Elk apart, en misschien ook wel een kleine kruisbestuiving… Komt dat zien!.

Maandag 9 juli: FOUR ELEVEN
Deze covergroep met Lies Rombouts als zangeres (een voormalige inwoonster van onze Bloemengemeente) brengt “Let me entertain you” even gedreven als “Back in the USSR”. Ze geven vonken en vuur met covers van onder meer Axelle Red, Robbie Williams, Lenny Kravitz, Dire Straits, The Beatles, Stevie Wonder of The Romantics. Kortom, feestje bouwen…

Maandag 16 juli: WIGBERT VAN LIERDE EN JAN HAUTEKIET
Wigbert Van Lierde is een raspaardje in onze contreien. Dat heeft hij ondertussen afdoende bewezen, niet alleen door het afleveren van drie gesmaakte CD’s ; maar ook als producer (Brian Nelson, Kazzan, en vooral Jan De Wilde) schopte de bedachtzame Aalstenaar het tot bijna-vedette in de periode van de hit "Ebbenhout Blues". Wigbert is ook songleverancier bij de groten in ons landje. Hij schreef o.a. voor Jo Lemaire, Axelle Red en Paul Michiels. Jan Hautekiet kennen we dan weer als pianist bij Red Harmony, Guy Swinnen, De Laatste Showband en talloze anderen. Jan is zonder twijfel letterlijk de grootste pianist van België, figuurlijk behoort hij natuurlijk ook bij de toppers. Hij combineert zijn muzikale bezigheden met een bestaan als radiomaker. In Opwijk brengen ze een mengelmoes van leuke covers, eigen werk en totaal onbekende traditionals. In een Wigberts kleedje…

Maandag 23 juli: THE VICIOUS
The Vicious brengen feestmuziek van topkwaliteit. Ze mixen de beste, meest dansbare muziek van vroeger en nu tot de waanzinnigste medleys. Dit deden ze vorig jaar al op de eerste Arenaconcerten en dit jaar zijn ze opnieuw van de partij, met een extra zangeres in de rangen. Reggae, funk, disco, rock, pop, R&B en alle andere swingende stijlen komen aan bod, met daarbovenop een flinke dosis humor. Via Jerry Lee Lewis swingen ze naar The Beatles en andere Great balls of fire. Na een omwegje langs The Black Eyed Peas, een knipoog naar Madness en een vluggertje met Jennifer Lopez belanden ze bij Queen. Elke wereldster moet op de knieën voor deze dansbare medleys. Aangepast in de leukste maatpakjes en garant voor 2 uur topentertainment!!

Maandag 30 juli: TOO TANGLED
Too Tangled is terug! En hoe? Na hun omzwervingen bij Debby & Nancy en op de Palm Live concerten staan ze opnieuw op de Opwijkse Arenaconcerten. Eva en Roeland hebben alvast beloofd om er opnieuw een lap op te geven met hun psychedelische folk rock en hun uitspattingen naar de Jazzmatazz. We zijn benieuwd …

Maandag 6 augustus: UNMUTE
Op deze OPWIJKSE Arenaconcerten horen uiteraard Opwijkse talenten. Foureleven bracht reeds een Opwijkse zangeres aan het licht, maar Unmute doet beter met een voltallige rockband vol Opwijks talent. Unmute werd onbevlekt ontvangen op tweede kerstdag 2003 in de kamer van drummer Erik. Samen met twee andere net afgestudeerde snaken met een voorliefde voor stevige gitaarmuziek (Bert en Samian) probeert hij een kerstkater te bestrijden met hun van onder het stof gehaalde instrumenten. De hoofdpijn was niet te genieten, maar de goesting om samen muziek te maken wel aangewakkerd. Gelukkig voor de buren werd de slaapkamer meteen geruild voor een repetitieruimte in Het Depot in Leuven. In februari 2004 spreekt Bert zijn nichtje, Ineke aan. Een rasecht rock-konijn met een basgitaar en een neus voor goeie muziek. Al snel blijkt dat ze naast een basgitaar ook beschikt over een mooie stem. Ze ruilt de basgitaar voor een microfoon en laat hem nooit meer los. Deze bezetting speelt onder de naam "Hands Of Time" gedurende anderhalf jaar recreatief. Meerdere covers van o.a. Jimmy Eat World, Greenday, Weezer,.. worden al dan niet professioneel verkracht. In de zomer van 2006 brengt Ineke een vriendin "met een stem als een klok" mee naar de repetitie om de sfeer van samen muziek maken op te snuiven. Die sfeer blijkt een hard-drug te zijn: Annelies staat elke week paraat om te zingen. De extra stem voegt een dimensie toe aan de eigen nummers: de andere groepsleden stonden erbij, keken ernaar en hoorden dat het goed was. De groep is voltallig, tijd voor het serieuze werk.

Maandag 13 augustus: GERT BETTENS EN REINOUT SWINNEN
Tromgeroffel!!! We hebben de eer en het genoegen om niemand minder dan Gert Bettens voor te stellen op onze tweede Arenaconcerten. De broer van Sarah Bettens, de man achter K’s Choice, de zanger van Woodface. Met zijn groep staat hij onder meer op Maanrock, Marktrock, Rock op ’t Plein en de Turnhoutse vrijdagen, maar samen met Reinout staat hij met evenveel plezier bij ons. Om ons te plezieren met heel wat uitgeklede Woodface-songs, wat werk van K’s Choice, vele Beatles-klassiekers en enkele van hun lievelingscovers. Dames en heren, een hartelijk applaus voor deze grootheid op ons kleine podium…

Maandag 20 augustus: BAKER & CO + LAURA DHEEDENE EN CHARLIE
De enige dag er echt een voorprogramma is en wat voor één! Bakker heeft vorig jaar al enkele liedjes ten berde gebracht, maar gaat nu het voorprogramma brengen van de nieuwste Anouk meets Pink-revelatie. En daarmee zijn we aangekomen bij de voorstelling van onze laatste (Ooohh) artieste op het podium van de tweede Arenaconcerten. Laura Dheedene is misschien nog bekend als finaliste van idool of als zangeres tijdens de eerste Singelpop. Nu brengt ze, omringd door 5 topmuzikanten, eigen werk dat nauw aanleunt bij Anouk, Pink of andere straffe madammen. Ze brengt dan ook hier en daar een leuke cover van haar voorbeeldmadammen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: