Op woensdag 1 oktober 2014 brengt 2BE om 20.20 de tweede wedstrijd van Anderlecht in de UEFA Champions League. Op de tweede speeldag van de groepsfase neemt de enige Belgische ploeg in deze Europese competitie het in eigen land op tegen het Duitse Dortmund.

Het is intussen negen matchen geleden dat Anderlecht won in de Champions League, maar de ploeg begon deze editie met een bemoedigend gelijkspel in Galatasaray. Zo’n 577.000 Vlamingen volgden de wedstrijd, met een piek van 776.000 kijkers voor de ontknoping. “Een zucht van opluchting en hoop op meer”, was de conclusie van de 2BE-analisten. Patrick Vervoort, analist bij 2BE: “Het had best wel meer mogen zijn in de vorige match, ware er niet die vervloekte 92ste minuut. Maar er is hoop! We zagen het beste Anderlecht in jaren met leuk gevarieerd en aanvallend voetbal.”

Het is van 1990 geleden dat beide teams elkaar troffen in de UEFA cup. Toen trok RSCA aan het langste eind. Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE: “Anderlecht staat op zijn sterkst nu iedereen fit is, inclusief doelman Silvio Proto. Desalniettemin is ook Dortmund een sterke ploeg en een van de clubs die het Duitse totaalvoetbal exporteert over Europa. In de Bundesliga gaat het wat stroef en er zijn heel wat A-spelers geblesseerd. Maar als Dortmund speelt zoals tegen Arsenal op de eerste speeldag, wordt het bijzonder moeilijk voor Anderlecht.

Tom Coninx ontvangt analisten Patrick Vervoort en Aad De Mos aan de rand van het gras in het Constant Vanden Stock stadion. De volledige uitzending loopt live van op de eerste rij aan het voetbalveld. Jan Dewijngaert en Tom Soetaers zorgen voor het live commentaar en Hilde Van Malderen neemt de lijninterviews en reacties voor haar rekening.

Na de hoofdwedstrijd volgen ook de lange samenvattingen van de clash Atletico - Juventus en van Arsenal - Galatasary, de andere wedstrijden in de groep van Anderlecht. 2BE brengt ook verslag van de matchen waarin enkele Rode Duivels een hoofdrol spelen: Zenit - Monaco (Nicolas Lombaerts en Axel Witsel bij Zenit en Yannick Ferreira-Carrasco bij Monaco) en Basel - Liverpool (Simon Mignolet bij Liverpool).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: