Na twee uitverkochte edities in het Eindhovense Klokgebouw in 2013 en 2014 gaat het crossover dance evenement WE ARE ELECTRIC een nieuw avontuur aan op het idyllische E3 Strand in Eersel vlakbij Eindhoven. Op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni wordt hier aan de rand van het bos bij een kraakhelder meer voor het eerst het tweedaagse WE ARE ELECTRIC- Wild Weekend of Electronic Wonders gehouden. Twee eindeloze zomeravonden in dit langste weekend van het jaar die eeuwig lijken te duren alsof de factor tijd niet bestaat.

Het festival start vrijdagmiddag 19 juni op twee van de vijf area’s. Op zaterdag 20 juni betoveren (inter)nationale elektronische acts en DJ’s op maar liefst vijf podia rondom het meer het publiek met ijzersterke live-performances en indrukwekkende shows. Een samensmelting van gevestigde namen en de allernieuwste acts, van drum ‘n’ bass tot electro en van trap door naar house en techno. Bezoekers hoeven bovendien niet naar huis maar zijn welkom op de mooiste festivalcamping van Nederland middenin het bos, voorzien van alle comfort zoals luxe douchefaciliteiten en een uitstekend geassorteerde supermarkt.

Vandaag zijn de eerste namen voor de zaterdag bekendgemaakt; The Prodigy, Paul Kalkbrenner, Chase & Status DJ Set, Pendulum DJ Set & Verse, Hudson Mohawke (live), The Magician, Speedy J, Ben Sims, Gui Boratto, Joost van Bellen, Mike Mago en Falco Benz. Meer namen volgen spoedig.

The Prodigy

Hele volksstammen groeiden op met de explosieve elektronische muziek van The Prodigy. De Engelse band definieerde, dicteerde en domineerde afgelopen kwart eeuw het alternative dance-genre met zijn baanbrekende mix van stijlen. The Prodigy staat garant voor een intense show waarbij de wereldhits 'Out Of Space', 'No Good', 'Firestarter', 'Omen', 'Invaders Must Die' en natuurlijk 'Smack My Bitch Up' het publiek in extase brengen. Op 30 maart komt het gloednieuwe (zesde) album 'The Day Is My Enemy' uit.

Paul Kalkbrenner

In 2009 breekt de Duitse producer Paul Kalkbrenner door met het nummer 'Sky and Sand'. De soundtrack, afkomstig van de cultfilm 'Berlin Calling' waarin Kalkbrenner de hoofdrol speelt, wordt een enorme hit in ons land. Op dat moment is Kalkbrenner al zo’n 10 jaar actief in de muziekindustrie en kan hij zich in zijn thuisland meten aan de grootste namen uit het technogenre. Ondanks zijn populariteit wordt hij met zijn kenmerkend diep, minimalistisch en melodieus geluid in de underground scene nog altijd gezien als één van de meest innovatieve electronica artiesten.

Camping met afterparty

De zomerse nachten kunnen worden doorgebracht op de festival camping, gelegen aan het prachtige meer en voorzien van uitstekende faciliteiten zoals luxe douches en een campingsupermarkt. Bezoekers zijn op vrijdag 19 juni vanaf 10.00 uur tot en met zondag 21 juni 12.00 uur welkom op de camping. Op beide festivaldagen kunnen kampeerders bovendien genieten van een speciale afterparty van 23.00-01.00 uur.

WE ARE ELECTRIC 2013 en 2014

De organisatie van WE ARE ELECTRIC gelooft in een nieuwe generatie van electronische dance-acts en krachtige performances met de nadruk op spanning en energie. Bekijk de aftermovie van WE ARE ELECTRIC 2013 in het Eindhovense Klokgebouw

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
We Are Electric
Datum: 
19 en 20 juni 2015
Locatie: 
E3 Strand, Eersel

Reservatie:

Meer over