De sfeer zit goed in het Fakkeltheater deze zomer. Heel wat theaterbezoekers boekten er al een kaartje voor de komedie 'T STRAND VAN SINT-ANNEKE. Deze heerlijk zomerse komedie krijgt daarom nog twee extra succesvoorstellingen, nl. op 10 en 17 augustus, telkens om 15 uur. Het publiek heeft duidelijk zin in deze komedie waarin acteurs Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen het beste van zichzelf geven. Zij maken nog tot en met 18 augustus 'T STRAND VAN SINT-ANNEKE onveilig in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

Het Achterland staat voor het vierde jaar op rij garant voor een hartverwarmende zomer in het Antwerpse Fakkeltheater

Na "Viva Minerva", "Café Beveren" en "De Sinksenfoor" schreef regisseur Jeroen Maes opnieuw een hartverwarmende komedie gebaseerd op een bijzonder populaire pleisterplek in Antwerpen, "'t Strand van Sint-Anneke". Deze komedie is zomers en zonnig met kleurrijke personages, verrassende wendingen en boordevol humor. Ook deze keer kiest producent Het Achterland voor een cast die bestaat uit gevestigde waarden en jonge talenten. Janine Bischops, Peter Van De Velde, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen hebben de zonnecrème en strandslippers bij de hand. "'t Strand van Sint-Anneke" zorgt deze zomer voor een heerlijk strandfeestje in de Rode zaal. Inclusief zeebriesje, want jawel, de nieuwe airco is besteld! Tot en met 18 augustus in het Fakkeltheater.

'T Strand Van Sint-anneke - een zonnige, zomerse komedie geschreven door Jeroen Maes

In 'T STRAND VAN SINT-ANNEKE maken we kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Er is zijn joviale vrouw Louise (‘Wiske’) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen. Simonne is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke. Ook is er opschudding als Esra, een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen (vooral Armand ziet zijn territorium bedreigd) . Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: