Vanaf 6 april elke donderdag vanaf 21u op Play4 en GoPlay

Een nieuw seizoen van Blind Gekocht betekent uiteraard ook een lading kersverse kandidaten. Kandidaten die opnieuw hun woonlot uit handen geven en blinder dan ooit in het spannende avontuur stappen. Want met de komst van de voor hen nog onbekende, nieuwe makelaar Kinga lijken de stevige fundamenten waarop ze dachten te bouwen plots al een stuk minder stabiel. In het 5de seizoen vertrouwen 7 gezinnen op de expertise van Jani’s experten Kelly, Kinga en Bart om voor hen een droomhuis te vinden. De kijker kan alvast kennismaken met Syl & Johan, Anouchka & Mathias en Talia & dochter Jaida:

Syl (42) & Johan (49)

Stadsmus Syl en natuurmens Johan zijn al 5 jaar een sterk koppel. Ze vormen een nieuw samengesteld gezin, al is ‘samen’ met een stevige korrel zand te nemen. Johan woont en werkt immers al 20 jaar als boswachter in de natuurgebieden in De Panne. Syl woont met haar twee tienerdochters in hartje Brugge, waar ze ook haar fietsenwinkel Madame Vélo uitbaat. Ze zetten nu voor het eerst de stap om echt samen te gaan wonen. Al zijn er wel nog een paar hordes te overwinnen: Syl en Johan zijn complete tegenpolen als het aankomt op smaak en stijl. Hij houdt van hout en Zweedse hutten, zij van strak en modern. En dan is er nog de locatie: Syl wil in Brugge blijven, dus Johan zal moeten uitwijken naar de grote stad. Budget: 480.000 euro.

Anouchka (30) & Mathias (36)

Anouchka en Mathias zijn al 8 jaar een gelukkig koppel en wonen samen in Anouchka’s ouderlijke huis samen met hun zoontje. Maar dat is nu te klein geworden, of toch zeker voor de job van Mathias. Hij is sinds enkele jaren tuinaannemer en zijn business is booming. Eén groot probleem: hij heeft geen plaats voor al zijn werkmateriaal. Bovendien wonen ze aan een drukke doorgangsweg met te weinig laad- en losruimte, waardoor hij – tot grote ergernis van velen- dagelijks voor heel wat verkeerschaos zorgt. Het koppel zoekt nu dus vooral een karakterwoning, mét een grote loods en dito tuin op max 20 minuten van hun huidige woonplaats in Tervuren. Ondanks het stevige budget van 715.000 euro staan de experten voor een minstens even stevige uitdaging.

Talia (32) & Jaida (8)

Talia is een alleenstaande mama met Jamaicaanse en Belgische roots en werkt als kinderverzorgster in het lager buitengewoon onderwijs (kleuters). Zij woont sinds enkele jaren opnieuw bij haar moeder, maar ze wil graag een eigen thuis samen met haar goedlachse en speelse dochtertje Jaida. De zoektocht naar een huis is nog geen groot succes gebleken. Talia en Jaida zoeken een huis in het Gentse, dicht bij vrienden en familie … en dicht bij het ziekenhuis. Jaida heeft namelijk een chronische aandoening, sikkelcelziekte, waarvoor ze geregeld in behandeling moet. De experten gaan aan de slag met een budget van 210.000 euro.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over