2BE sluit de meimaand met straffe tv-premières af op vrijdag 29 mei 2015 met de superheldenfilm The Wolverine. Met deze prent brengt regisseur James Mangold – ook bekend om zijn films Walk the Line en Cop Land – een spannend vervolg op de succesvolle X-Men-filmreeks, die gebaseerd is op de gelijknamige stripverhalen van Marvel. Topacteur Hugh Jackman (Van Helsing, X-Men, Les Misérables) nam voor de zevende keer de hoofdrol van Wolverine op zich. In The Wolverine 2, dat naar verwachting in 2017 in de zalen komt, zal Jackman voor de laatste keer dit personage vertolken.

Na de dramatische gebeurtenissen in X-Men: The Last Stand zondert de onsterfelijke Logan (Hugh Jackman) zich steeds meer af van de buitenwereld. Het verdriet om de dood van zijn grote liefde Jean Gray (Famke Janssen) is zelfs zo groot, dat hij weigert zichzelf nog Wolverine te noemen. Alles verandert wanneer oude bekende Yukio (Rila Fukushima) opduikt: zij kreeg van de machtige zakenman Yashida (Hal Yamanouchi) de opdracht om Logan naar Japan te lokken. Wanneer blijkt dat Yashida op sterven ligt, besluit Logan mee te gaan om afscheid te nemen.

Maar voor Logan het goed en wel beseft, raakt hij verwikkeld in een lokale machtsstrijd en gaat hij de confrontatie aan met enkele onverwachte en dodelijke tegenstanders. Er volgt een strijd op leven en dood, die Logan voorgoed zal veranderen en hem tot aan zijn fysieke en emotionele grenzen zal drijven. Voor het eerst voelt Logan wat het is om echt kwetsbaar en aards te zijn. Hij moet nu niet alleen strijden tegen het gevaar van de samoeraizwaarden, maar ook tegen zijn eigen onsterfelijkheid.

Tv-première The Wolverine vrijdag 29 mei 2015 om 20.35 bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: