Tundra is een band gevormd rond zangeres en songwriter Charlotte Caluwaerts (The Happy, Rheinzand, Acid Cowboys). In 2017 haalt de band de finale van De Nieuwe Lichting met Walking In The Dark. Halfweg datzelfde jaar wordt de eerste single My Love gereleaset en opgepikt door Studio Brussel. Die zomer speelt Tundra een aantal supports en festivals waarna Charlotte zich terugtrekt om nieuw werk te schrijven.

De eerste EP wordt voorjaar 2019 verwacht. One Way Street bestaat uit 6 songs. Geschreven door Charlotte Caluwaerts, gebundeld tot een opmerkelijk geheel met de hulp van gitarist Jasper Segers (Soldier’s Heart, Jaguar Jaguar) en producer Reinhard Vanbergen. Live laat ze zich vergezellen door Gert Malfliet op drums (Tsar B, Tristan, Acid Cowboys) en Koen Quintyn op synth (St Grandson, Tessa Dixson, Stracciatella).

Met Pass It On To Me lost Tundra een eerste track uit die EP. De song gaat over de transformatie en metamorfose van opgroeien. De verschillende gezichten in de video, die de band overigens zelf maakte, geven die metamorfose weer. Beluister ‘Pass It On To Me’ hier

Deze track houdt het midden van wat je kan verwachten van de aankomende EP One Way Street. Alternatieve pop met de nodige electronica en verhalende lyrics die niet noodzakelijk alleen de liefde bezingen. Maar aan liefde geen gebrek, want tijd nog moeite werden gespaard om tot de kern te komen van waar Charlotte voor staat en in gelooft. En waar je als toehoorder heel even vrijblijvend deel van mag uitmaken.

Live

  • 21/11 - Korsakov Antwerpen
  • 13/12 - Kontzert Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over