Met onder meer Koen De Graeve en Stefaan Degand

Trollie is een tiendelige reeks over Max, een tienjarige boekenwurm die tijdens de kerstvakantie bij zijn oma in de bergen bevriend raakt met een verdwaalde trol. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Leo Willems in de rol van Max, Richard de Ruijter als Trollie, maar ook Vlaamse acteurs als Koen De Graeve en Stefaan Degand. Ook wrapper Charlotte Leysen speelt mee, in een cameo als moeder Maria in de kerststal.

Trollen bestaan niet. Of wel?

Zoals elk jaar gaat de tienjarige Max Pluim (Leo Willems) tijdens de kerstperiode logeren bij zijn oma Mimi (Olga Zuiderhoek) in een bergdorp. In haar oude landhuis Berestein komt de hele familie samen om Kerstmis te vieren. Oma Mimi vertelt altijd fantastische verhalen over kabouters, elfen, trollen en andere natuurwezens. En kijk, Max heeft effectief een ontmoeting met een jonge trol. Max en Trollie (Richard de Ruijter) worden vrienden en dat is het begin van een heel avontuur…

Oostereng (Koen de Graeve) is de buurman van Mimi en de eigenaar van het hotel. Hij heeft zijn oog laten vallen op het landhuis van Mimi en heeft nog andere snode plannen. Pus (Stefaan Degand) is zijn handlanger. Sellie (Pauline Bas) is de dochter van Oostereng. Ze is bevriend met Max. Andere rollen worden gespeeld door onder meer Jelka van Houten (de zus van Carice) en Juna de Leeuw.

Sprookjesachtig familieverhaal

Trollie is een komisch kerstverhaal. De komst van de ongemanierde trol leidt tot heel wat grappige momenten en zorgt ervoor dat Max opbloeit van een teruggetrokken en wat schuchtere boekenwurm tot een zelfverzekerde jongen die in staat is vriendschap te sluiten.

Trollie is een ET-verhaal voor een nieuwe generatie en in een nieuwe arena: een sprookjesachtige boswereld met trollen, een chagrijnige kabouter en zelfs een enkele eenhoorn.

Maar meer nog dan in een sprookjeswereld speelt de vertelling zich af binnen de familie van Max, die onder druk staat door de onenigheid over de nalatenschap van oma Mimi.

Droomdecor

Trollie speelt zich af in een vaak sprookjesachtig decor, met prachtige natuurbeelden in winterse omstandigheden: besneeuwde bossen en bergen, vergezichten, rotspartijen, grotten, enz. En toch werd de reeks volledig opgenomen in de studio (Videohouse).

Daarvoor werd een bijzondere techniek gebruikt. Om de sneeuwlandschappen zo natuurgetrouw mogelijk te reconstrueren werden er landschappen in de Dolomieten gefilmd. Die beelden werden door middel van achtergrondprojectie ‘live’ toegevoegd aan het decor.

Vanaf zondag 18 oktober om 18.35 u. (hh telkens op zaterdag om 18.35 u.) op Ketnet

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: