Als dochter van singer-songwriter Chris Whitley krijgt de Belgisch-Amerikaanse Trixie muziek met de paplepel ingegeven. Muziek zit in elke vezel van haar lijf en tijdens het opgroeien uit ze dat ondermeer achter de drums, aan de gitaar, als danseres, achter de dj-booth en met haar stem. In 2013 brengt de multi-getalenteerde jongedame haar debuutalbum 'Fourth Courner' uit. Een unieke en smakelijke combinatie van jazz, soul, blues, rock en pop. Eén week. Langer was niet nodig om met die plaat goud te pakken in België. Het leverde haar daarnaast ook een MIA en een prominent plaatsje op de affiche van Rock Werchter 2014 en Pukkelpop 2015 op.

Het was even wachten op de opvolger van haar jubeldebuut, maar daar is 'Porta Bohemica'! Sinds 23 oktober in de winkelrekken en gedragen door wondermooie single "Soft Spoken Words". Porta Bohemica is de naam van een oude spoorweg tussen Duitsland en Praag. In die treinverbinding zag Trixie Whitley de perfecte metafoor voor haar nieuwe album; een album maken is niet alleen een muzikale reis, maar ook een persoonlijke trip.

Trixie stelt haar nieuwe plaat voor met twee uitverkochte concerten in de AB, op 30 november en 1 december, maar voegt daar vandaag nog haar eerste arenaconcert aan toe! Ze geeft op vrijdag 29 april present in de Antwerpse Lotto Arena. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 20 november om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Trixie Whitley
Datum: 
Vrijdag 29 april 2016
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over