Zojuist bracht Trijntje Oosterhuis haar nieuwe single 'Dit is Voor Mij' uit en kondigde haar gelijknamige nieuwe album aan. Het album, bestaande uit originele, nieuw geschreven Nederlandstalige liedjes, wordt op 24 mei uitgebracht en is het eerste Nederlandstalige studio album van Trijntje.

Het album wordt gekenmerkt door de vele unieke samenwerkingen die Trijntje hiervoor aanging. Zo is Jelte Tuinstra, (oftewel Jett Rebel) de producer en verder schreven onder meer Diggy Dex, Freddy Tratlehner (Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig), Han Kooreneef, Glen Faria en Linde Schöne mee aan het album. Haar samenwerking met Linde resulteerde in de powersingle 'Dit Is Voor Mij', een frisse en vrolijke plaat met een positief gevoel.

Trijntje omschrijft 'Dit Is Voor Mij' als haar meest persoonlijke album ooit, met een eigen geluid wat écht bij haar stijl past en nummers die verschillende fases van haar levenbeschrijven.

“Ik heb eerder liedjes gezongen die over mijn eigen leven gingen”, aldus Trijntje. “Het grote verschil daarmee is dat ik op dit album aan bijna alle nummers zelf heb meegeschreven. Dat maakt dat deze plaat nóg meer mijn identiteit heeft. Het is de waarheid over wie ik ben en waar ik nu sta.”

Op 30 maart staat Trijntje samen met het Metropole Orkest in een uitverkocht Ziggo Dome met een bijzondere show die in het teken staat van haar 25-jarige jubileum. Ook kondigde ze voor dit najaar een clubtour aan, waarbij ze terug gaat naar haar muzikale roots. Ze gaat met een nieuwe band de clubpodia op gaat om te doen wat ze het liefste doet: Live met haar band muziek maken, dichtbij haar publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: