Op zaterdag 26 april 2014 reikt jongerenzender JIM opnieuw de JIMMIES, de JIM Awards uit. Dat zal dit jaar gebeuren in de Eskimofabriek in Gent. JIM-VJ’s Eline De Munck en Sean Dhondt zullen deze awarduitreiking in goede banen leiden en tussen de awards door een 10-tal grote nationale en internationale artiesten aankondigen, die volledig live zullen spelen. JIM is blij om vandaag de eerste 5 namen aan te kondigen: Triggerfinger, Gabriel Rios, Admiral Freebee, Marble Sounds en Flip Kowlier.

Morgen, vrijdag 21 februari 2014, start de eerste stemronde voor de JIMMIES 2014, waarbij jongeren hun favorieten kunnen doorgeven. Vanaf 17 maart 2014 kan er dan opnieuw gestemd worden op de genomineerden in 22 categorieën. Op zaterdag 26 april 2014 worden dan de winnaars bekend gemaakt in de Eskimofabriek. Tickets zijn enkel te winnen via JIM.be.

Luc Van Laer en Els Vercauteren, station managers JIM, tellen alvast af naar 26 april: “Voor de derde editie van de JIMMIES 2014, de JIM Awards, kiezen we voor een echte rock ’n roll aanpak: topartiesten uit binnen- en buitenland, die helemaal live spelen in het industriële decor van de Eskimofabriek, overgoten met het glamoursausje van een awarduitreiking. Voor JIM is dit een belangrijk moment want met meer dan 80.000 stemmers vorig jaar zijn de JIMMIES voor ons een barometer van wat jong Vlaanderen leuk vindt”.

Er zijn maar liefst 22 categorieën waar op kan gestemd worden: Best Male, Best Female, Best Band, Best Video, Best Dance, Best Urban, Best Rock, Best Pop, Best Breaktrough Artist, Best DJ, Best Album, Best Live Act, Best Movie, Best Game, Best Festival, Best TV Show, Best TV Personality, Best Dressed Male, Best Dressed Female, Trend of the Year en Hottie of the Year. Bijzondere nieuwkomer dit jaar is de AXE Peace Hero Award: voor het eerst kan een jongere zelf een award winnen, door iets goed te doen voor iemand anders of zich in te zetten voor een goed doel. En dan is er nog de UberJIMMIE: een soort lifetime achievement prijs iemand die 100% JIM is, maar daar kan niet op gestemd worden.

Voor wie geen ticket heeft kunnen winnen via JIM.be om er op zaterdag 26 april 2014 bij te zijn, kan de JIMMIES 2014 integraal live volgen bij JIM en op JIM.be. De andere artiesten die live zullen optreden, worden later bekendgemaakt.

JIMMIES 2014
Eerste stemronde vanaf 21 februari 2014 via JIM.be
Tweede stemronde vanaf 17 maart 2014 via JIM.be
Live uitzending bij JIM en op JIM.be op zaterdag 26 april 2014

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: