Op anderhalve maand van het festival vervolledigt de organisatie zijn affiche met de aankondiging van TRICKY als laatste artiest. De Britse rapper raakte bij ons vooral bekend door zijn samenwerking met de band Massive Attack, waarvoor hij in 1991 en 1994 de vocals op zich nam voor de albums Blue Lines en Protection. Hij timmerde in al die jaren ook aan een succesvolle solocarrière en was een graag geziene artiest op enkele van ’s lands grootste festivals. Eerder dit jaar bracht hij zijn nieuwe album ‘Skilled Mechanics uit en nu staat hij op zondag 20 november op het podium in de Ethias Arena.

Wellicht weinigen die de naam Adrian Thaws kennen. Tricky Kid, laat waarschijnlijk wél een duidelijk belletje rinkelen. Deze rapper uit Bristol gebruikte dit pseudoniem toen hij nog bij het legendarische Massive Attack zat. De Britse muzikant had echter zelf zo veel eigen ideeën dat hij al vlug voor een solocarrière koos. Samen met de toen vijftienjarige Martina Topley-Bird nam hij in 1995 Maxinquaye op waarmee hij een onuitwisbare stempel op de muziek heeft gezet. Tricky werd zelf een grootmeester in duistere triphop. Hij was nooit de gemakkelijkste jongen, maar kon wel steeds met grootheden zoals Björk, Red Hot Chili Peppers, Cypress Hill en Terry Hall van The Specials werken. Onlangs stelde Tricky zijn nieuwste album ‘TRICKY presents Skilled Mechanics voor. Het spreekt voor zich dat hij ook nummers uit dit nieuwe album zal brengen.

Naast het uitbrengen van een nieuw eigen album werkte hij mee aan de recent door Massive Attack uitgebrachte EP Ritual Spirit en trad hij afgelopen zomer opnieuw met deze laatste groep op voor enkele legendarische optredens. Het mag duidelijk zijn, TRICKY staat er weer!

Naast de eerder aangekondigde The Sisters of Mercy, PiL (Public Image Ltd), OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark), DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft), Tuxedomoon, The Beat, The Cassandra complex, bevat de affiche nu ook Tricky Presents Skilled Mechanics. Met deze affiche is de organisatie er gerust in dat de liefhebbers van het genre zeker aan hun trekken zullen komen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sinner's Day
Datum: 
20 november 2016
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over