Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat de 3Baritons Ernst Daniël Smit, Henk Poort en Marco Bakker naar het festival komen met Tributo 2016: een 'ode aan de doden' waarbij de geniale muzikanten die ons de laatste maanden zijn ontvallen worden geëerd.

Tuurlijk, je kunt bij het heengaan van een dierbare heel goed ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp over de speakers van de aula laten schallen. Raakt de juiste snaar van vertwijfeling en berusting bij de laatste groet en staat al decennialang hoog in de uitvaartcharts. Toch, Telkamps belegen begrafenisblues is een beetje een dooddoener als je op jouw manier al die grote sterren wilt eren die de afgelopen maanden zijn heengegaan.

En er zijn nogal wat vertrokken naar de eeuwige festivalvelden. We doen een greep: David Bowie, Prince, Glenn Frey, Merle Haggard. Maurice White van Earth Wind & Fire en Motörheads Lemmy. Die briljante geesten verdienen een passende herdenking op Lowlands. En die krijgen ze met dit bijzondere en we mogen wel zeggen unieke project. De drie baritons Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid verzorgen zaterdag als dagopener van de Alpha een heuse hommage aan die briljante geesten. Onder de noemer Tributo 2016 vertolken ze met The New Symphonics Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis repertoire van al die geniale musici die we nu missen. Maar dan wel operatesk, geheel in de stijl van de baritons. Wie weet horen we een ‘Ace Of Spades’-aria, of galmt een belcanto ‘Purple Rain’. Kom afscheid nemen en houd je zakdoek bij de hand.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over