The Top of Music zat vandaag aan tafel met Treble. De 3 meiden die Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Song Festival. Ze waren op bezoek in België om de nodige pers te woord te staan, en ook natuurlijk om zichzelf en de nieuwe cd te promoten. De plaats van afspraak was Grieks Restaurant Acropolis op de Vilvoordsesteenweg in Grimbergen.

Ik vroeg hen alvast om even iets meer over zichzelf te vertellen.

Treble bestaat uit een groepje van drie jonge dames: de zusjes Niña (20j) en Djem (18j), en Caroline (20+). Ze leerden elkaar z’n 11jaar gelede kennen. Om zich te amuseren speelde ze straat optredens, maar hun succes bleef niet uit. Sinds 3 jaar zitten de meiden voor goed in de muziekwereld. Ze brachten een eerste cd en nu ook een 2de full album. Die laatste met als titel Free is vanaf 22mei te koop bij de platenboer.

Wat kunnen we vinden op het nieuwe album?

Het nieuwe album bevat bijna allemaal liedjes die we zelf schreven. De genres zijn heel divers van balde naar vrolijke ritmes in een typische Treble-taal en ook nummers in het Engels. Het nieuwe album is een stuk volwassener dan het eerste. We werkten ook aan onze taal, en dat komt zeker goed over.

Kan je een favoriet nummer geven dat op de cd staat?

Heel moeilijke keuze, de Engelse nummers Leave me alone en Where are you zijn heel erg mooi. Ook de cover Crystal van Stephanie Nicks is leuk om te spelen. Shei Shei is dan weer een herneming uit ons vorige album, maar dat nummer spelen we ook al 8 jaar. Echter is de titel nu wel veranderd.

Amambanda is het nummer waarmee jullie Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Song Festival. Vertel eens meer over dat nummer zelf.

Het nummer Amambanda is een mengeling van de fantasietaal die Treble-taal heet, met het Engels. Het verteld eigenlijk waarom we een fantasietaal gebruiken. Omdat je met een fantasietaal meer kan vertellen. Voor onze choreografie werden we begeleid door Tim Noble, die reeds langer werkte met onder andere Kylie Minogue.

Hoe groot schatten jullie je kansen in?

De halve finale moeten we gewoon doorheen. We krijgen de mogelijkheid om in Athene op het podium te staan en die mogelijkheden moeten we gewoon nemen. We zijn onszelf al goed gaan promoten in meer dan 35 landen. De bezoeken aan al deze landen is gebeurd dankzij Sponsoring. Het was dan niet meer dan de moeite waard. We hebben ook verschillende andere kandidaten tegen gekomen elk met hun eigen stijl.

Wie is jullie favoriet als je zo naar de andere landen kijkt?

Masedonie is toch onze grootste favoriet, mar Roemenie en Noorwegen zijn ook wel tof. In Finland en IJsland was het ook fijn te vertoeven.

Wat vinden jullie van Kate Ryan?

Het is een super sterke kandidate. Bij onze promotocht door Europa was dat een liedje dat we steeds opnieuw hoorden spelen. Volgens ons maakte ze een grote kans om het te maken. Ze is razend populair.

Ik bedank alvast Treble voor hun tijd, en wens ze veel succes tijdens Eurosong in Athene.
Ik geef hier alvast nog de tracklist van de nieuwe cd Free, te koop vanaf 22 mei:
1) Lama Gaia
2) Where are you
3) Fly
4) Amambanda
5) Leave me alone
6) Free
7) Jealous
8) Crystal
9) Shei Shei
10) Train
11) Part of the day
12) True friend
13) Amambanda (single edit – eurosong)
14) Lama Gaia (single edit)

Meer informatie over Treble kan je vinden op http://www.treble.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: