Geïnspireerd op het gedicht The Tower uit 1928, geschreven door William Butler Yeats, komt George Mann van Theatre Ad Infinitum met een vierde theaterstuk: Translunar Paradise. De voorstelling dankt zijn schoonheid aan de eenvoud en sereniteit waarmee het gemaakt is en gespeeld wordt. Door middel van dans, beweging, muziek, zang en geluid vertellen de twee geliefden William en Rose hun verhaal. Translunar Paradise is een prachtig integer verhaal over leven, dood en eeuwige liefde; non-verbaal, maar met ongekend krachtige en mooie beelden. Vanaf dinsdag 1 april 2014 is Translunar Paradise  te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Het verhaal

Het is een integer liefdesverhaal over de twee geliefden William en Rose, waarbij Rose op oudere leeftijd komt te overlijden en William als bejaarde man alleen achterblijft. William moet vervolgens alleen verder leven en het diepe verlangen naar zijn Rose loslaten. Maar hoe laat je het verlangen naar de liefde van je leven los? En hoe probeer je de herinneringen aan haar te vergeten? Het liefdesverhaal van William en Rose bevat sentimentele vraagstukken. William vlucht tijdens de voorstelling naar een paradijs waar fantasie en herinneringen hoogtij vieren en waar geen plaats is voor de soms pijnlijke realiteit. William blikt terug naar zijn eerste afspraakje met Rose, de ketting die hij van haar kreeg, de kopjes koffie aan de keukentafel, het overlijden van hun kindje en het dansen in de woonkamer. Alleen Rose kan William nog helpen haar echt definitief los te laten, maar hoe?

Het ontstaan van Translunar Paradise

Het verhaal van Translunar Paradise wordt verteld door twee spelers, Michael Sharman, Deborah Pugh en accordeonist en zangeres Mathalie Meyer. Bijzondere elementen, namelijk twee gerimpelde maskers, geven het uiterlijk weer van twee bejaarde gezichten. De maskers creëren voor William en Rose de ruimte om de geliefden in verschillende tijdsaanduidingen te spelen. In de gehele voorstelling wordt geen gebruik gemaakt van tekst. Ook de zang is zonder tekst en bevat alleen melodie en klanken. Tussen bewegingen van de spelers loopt de accordeonist door het toneelbeeld, de muzikale begeleiding in de voorstelling is doorgecomponeerd en maakt hiermee het sfeerbeeld compleet.

Meer informatie

Translunar Paradise is vanaf 1 april 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Voor meer informatie en de gehele speellijst gaat u naar www.wereldtheater.com. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: