Na singles "Bilan" en "Deze Nacht" verschijnt nu ook "Koning Liefde", de laatste voorloper van de tweede plaat van Tourist LeMC. Het album "En Route" zal vanaf 23 maart verkrijgbaar zijn en bevat samenwerkingen met o.a. Flip Kowlier en Bart Peeters.

Tourist LeMC, of Johannes Faes, bracht in 2013 de heruitgave van zijn debuutalbum, “Antwerps Testament”, uit bij Top Notch. Op dit album trad Tourist naar voren als rapper, volksartiest & verhalenverteller die de sociale tradities van rap & folk verbindt met huidige themas. In zijn teksten functioneert thuishaven Antwerpen vaak als microcosmos voor problemen van overal en alledag. De bekendste singles van het album waren “Liefde, Liefde”, “Mijn Stad”, & “Visa Paspor” ft. Typhoon.

Het sociale engagement van “Antwerps Testament” wordt doorgetrokken op het nieuwe album, maar nu geeft Tourist zich ook meer als persoon te kennen. Op “En Route” bevindt hij zich op een kruispunt. Aan de ene kant blikt hij terug op zichzelf en het pad dat hij heeft afgelegd, als mens en als artiest, en is het een (soms harde) evaluatie. Maar het is ook een manifest, met de blik stevig vooruit, waarin Tourist te kennen geeft dat hij nog maar pas begonnen is.

'En Route' ligt vanaf 23 maart in de winkel. Wie de plaat voorbestelt op iTunes, krijgt meteen “Koning Liefde” cadeau. http://umusic.ly/TouristLeMCenRoute

Tracklist

  1. En Route
  2. Bilan
  3. Verhalen van de Wijk
  4. De Troubadours ft. Flip Kowlier
  5. Miljonaire
  6. Adieu ft. Fit
  7. Koning Liefde
  8. Tot Hiertoe Alles Goe
  9. Meester Kunstenaar ft. Bart Peeters
  10. Chanter
  11. Horizon ft. Wally
  12. Deze Nacht

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over