Amper over de helft maar nu al een voldongen feit: 2015 is het jaar vanTourist LeMC. Een topalbum, een rist glansrijke shows maar nog steeds de présence van een sympathieke peer van om de hoek. Schrik niet wanneer deze Antwerpse troubadour binnenkort met heel wat MIA’s naar huis trekt. Eerstvolgende stop op de verovertocht: Nijdrop!

Met ‘En Route‘ legde Tourist LeMC, né Johannes Faes, een krachtig, rijk geschakeerd en helemaal volwassen opvolger van zijn opmerkelijke debuut ‘Antwerps Testament‘ in de rekken. Het zorgde meteen ook voor een kickstart van de rapper z’n carrière. Ondertussen doet hij z’n titel als officieus Antwerps stadstroubadour alle eer aan met een in minder dan 24u uitverkocht Rivierenhof en topconcerten op de Lokerse Feesten, Couleur Café en Crammerock. De AB en de Roma zitten maandenlang op voorhand tjokvol geboekt en Nederland gaat as we speak onder de bijl – het gaat hard, zéér hard.

Humo, Radio 1, De Morgen, Studio Brussel en, nuja, de rest van de verzamelde pers zijn unaniem lovend over de vrij ongeziene mix van Nederlandstalige folk en hiphop. Aan zijn songs hangen verhalen, geenblingbling. De teksten staan gestanst op een lekkere flow en groove, met herkenbare thematieken, maar nooit zwaar op de hand. Flip Kowlier en Bart Peeters werken mee aan z’n nummers en ontfermen zich over de jonge wolf. Maar de verwijzingen naar ‘rechtmatige erfgenaam van Wannes Van De Velde‘ maakt de maatschappelijke werker uit de Antwerpse wijk Seefhoek helemaal zelf waar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tourist LeMC
Datum: 
Woensdag 21 oktober 2015
Locatie: 
Nijdrop, Opwijk

Reservatie:

Meer over