Na singles "Bilan" en "Deze Nacht" verscheen recent ook "Koning Liefde", de laatste voorloper van de tweede plaat van Tourist LeMC, Antwerpse rapper, volksartiest en verhalenverteller. Het album "En Route" is vanaf vandaag verkrijgbaar en bevat straffe samenwerkingen met o.a. Flip Kowlier en Bart Peeters.

Het tweede album van Tourist LeMC is een krachtig en rijk geschakeerd - en helemaal volwassen – vervolg op zijn opmerkelijke debuut Antwerps Testament (2010). Tourist LeMC – né Johannes Faes – ontpopt zich op En Route als meesterlijk verteller-causeur, en houdt zijn titel van officieus Antwerps stadstroubadour mooi in ere. Je zou En Route gerust kunnen beschouwen als een coming of age-plaat, waarin Tourist LeMC – dertig geworden - het bilan (hand in eigen boezem op de light-reggae van ‘Bilan’) opmaakt van zijn jeugd.

Het resultaat is een paar scherpe maatschappijkritische en ietwat spirituele, persoonlijke beschouwingen.

Het was ten tijde van HUMO’s Rock Rally al duidelijk, maar met En Route slaat Tourist LeMC voorgoed een brug tussen Nederlandstalige folk en hip hop, en houdt hij niet enkel de erfenis van Wannes Van De Velde in ere, maar ontgint hij een pad dat nog vrijwel geen enkele volkszanger/hip hop artiest hem voorging. En dat levert bijwijlen straffe en beklijvende songs op, niet het minst om de rake lyrics en straffe productie.

Als maatschappelijk werker uit de Antwerpse wijk Seefhoek werkt en leeft hij tussen zijn inspiraties en staat hij met beide voeten recht in het leven zoals het is. Aan zijn songs hangen verhalen, geen blingbling. De teksten staan gestanst op een lekkere flow en groove, met herkenbare thematieken, maar nooit zwaar op de hand. Opmerkelijk op ‘En Route’ zijn ook de samenwerkingen met Flip Kowlier (‘Troubadours’), Bart Peeters (in onvervalst Boechouts op ‘Meester Kunstenaar’), de Nederlandse artiest Fit (‘Adieu’) en Wally (‘Horizon’), stuk voor stuk artiesten die graag grenzen aftasten, en niet voor een genre te vangen zijn.

Net zomin als Tourist LeMC, die met En Route anno 2015 toont een rechtmatige erfgenaam te zijn van Wannes Van De Velde, wiens erfenis bedacht wordt met een eigenzinnige bewerking van diens ‘Deze Nacht’. Tourist LeMC, Ristou le Troubadour, is altijd onderweg en heeft iets te vertellen.

'En Route' is vanaf vandaag te koop in de winkel en op iTunes.

Tracklist

  1. En Route
  2. Bilan
  3. Verhalen van de Wijk
  4. De Troubadours ft. Flip Kowlier
  5. Miljonaire
  6. Adieu ft. Fit
  7. Koning Liefde
  8. Tot Hiertoe Alles Goe
  9. Meester Kunstenaar ft. Bart Peeters
  10. Chanter
  11. Horizon ft. Wally
  12. Deze Nacht

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over