Op zaterdag 1 juni is het Estadio Metropolitano in Madrid het decor voor de finale van de Champions League. De wedstrijd wordt een Engelse battle tussen Liverpool en Tottenham Hotspur. Het is van 2008 geleden dat twee Engelse ploegen in de finale stonden van het kampioenenbal. Liverpool haalde vorig jaar nog de finale, maar de laatste keer dat The Reds de Beker met de Grote Oren wonnen is nu al 14 jaar geleden. De finale is live te volgen bij Q2, op Q2.been op VTM GO vanaf 20u20.

The Spurs plaatsten zich voor de finale ten koste van het frivole Ajax. De Braziliaan Lucas Moura maakte de 0-1 achterstand van de heenwedstrijd goed met een onwaarschijnlijke hattrick. Liverpool zorgde dan weer voor de comeback van het jaar tegen Barcelona. Na de 3-0 nederlaag in Camp Nou wisten The Reds het onmogelijke te realiseren. Het team van trainer Jürgen Klopp won met 4-0 op Anfield, onder meer dankzij twee goals van Divock Origi. Voor Liverpool is het de 9de Champions League finale. Enkel Real Madrid, AC Milan en Bayern München doen beter.

Het is zaterdag ook uitkijken naar juichende landgenoten want Rode Duivels Divock Origi, Simon Mignolet, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn helemaal klaar om hun eerste grote prijs te pakken in de Spaanse hoofdstad.

Het wedstrijdcommentaar vanuit Madrid is van Dirk Deferme. Ook Gilles De Bilde doet verslag vanuit Madrid. Maarten Breckx zit in de studio met analisten Jan Boskamp, Timmy Simons en Marc Degryse.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE: FINALE TOTTENHAM HOTSPUR – LIVERPOOL
OP ZATERDAG 1 JUNI 2019 OM 20.20 LIVE BIJ Q2, OP Q2.BE EN OP VTM GO

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over