Tori Amos komt naar het Koninklijk Circus

Tori Amos brengt komend voorjaar een nieuw album uit. Ze is één van de meest gewaardeerde en getalenteerde artiesten van haar generatie. Al bijna 20 jaar bloeit haar carrière. “Unrepentant Geraldines” is Tori Amos’ 14de album. Ze koppelt er meteen ook een Europese tournee aan vast. Die start op 7 mei in Dublin en brengt de Amerikaanse op woensdag 28 mei naar het Koninklijk Circus in Brussel.

Tori Amos grijpt terug naar het vertrouwde op het nieuwe “Unrepentant Geraldines”. Ze stelt een nieuwe reeks bijzonder mooie, hedendaagse nummers voor. De voorbije jaren week ze al eens af van het bekende. Zo waren “Midwinter Graces” en “Night of Hunters” klassiek geïnspireerde albums. En op “Gold Dust” dook ze in haar rijkgevulde repertoire en werden een aantal van haar nummers op een bewerking voor symfonisch orkest getrakteerd. Recent nog schreef ze de muziek voor “The Light Princess”. Samuel Adamson bewerkte het verhaal van deze -op een sprookje gebaseerde- musical. Met succes want de musical, die nog steeds loopt in Londen, werd bekroond met een prestigieuze Standard Drama Award.

Het is mede dankzij die verschillende ervaringen dat ze muzikaal nog verder kan ontwikkelen. “Unrepentant Geraldines” is dan ook een mijlpaal in haar carrière. Tori Amos staat er weer met inspirerende en persoonlijke songs. Ze bevestigt dat ze één van de meest voorname artiesten van haar generatie is. Tori Amos heeft tot nog toe wereldwijd goed 12 miljoen albums verkocht. Meer dan 1000 concerten heeft ze reeds gegeven. Het heeft haar vele prijzen en awards opgeleverd. Tori Amos stelde haar debuut “Little Earthquakes” in 1992 voor. Met haar vertellende, zeer persoonlijke stijl van schrijven heeft ze grenzen verlegd. Sindsdien wordt Tori Amos aanbeden door de fans. En keer op keer weet ze nog nieuwe zielen te winnen met haar zeer innemende songs.

De “Unrepentant Geraldines Tour” brengt Tori Amos op woensdag 28 mei naar het Koninklijk Circus in Brussel. De ticketverkoop start op donderdag 28 november vanaf 10u30 via het Koninklijk Circus en Proximus Go For Music.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tori Amos
Datum: 
Woensdag 28 mei 2014, 20u
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over