Maanrock krijgt een superzondag, dat is nu al zeker. Het Mechelse festival heeft met BLØF, Milow en Yevgueni de eerste namen voor haar 23ste editie aangekondigd. Het festival, dat plaats vindt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus in de Mechelse binnenstad, blijft ook dit jaar gratis.

De organisatie is trots op de eerste namen. “Het zijn drie kleppers die nu al duidelijk maken dat het een topzondag wordt, waarmee we het festival in stijl zullen eindigen. Maar hier blijft het niet bij: er zit nog heel wat aan te komen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

BLØF is ook in 2019 AAN!

Het afgelopen jaar zorgde BLØF wéér voor een nieuwe impuls met hun succesplaat ‘Aan’ maar ook met hun hit ‘Zoutelande’ wisten ze records te verbreken. Samen met de Belgische Geike Arnaert stonden ze meer dan tien weken op nummer één in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. Een lied dat grenzen overschrijdt en tijdens de MIA’s tot Hit van het Jaarwerd uitgeroepen. Zondag 25 augustus aanschouw je deze topband aan het hoofdpodium van Maanrock.

Milow: de parel der parels uit de singer-songwriter wereld

De hit ‘Ayo Technology’ zorgde voor Milow’s grote internationale doorbraak en mocht zo diverse platina- en gouden platen in ontvangst nemen. Maar ook met tracks als ‘You Don’t Know’, ‘Howling at the Moon’, ‘You and Me’ en ‘Little In The Middle’ weet hij de hitlijsten te bestormen. Milow sluit aan na BLØF op het Groot Podium op zondag 25 augustus. Noteer het in je agenda en kom op tijd om deze top singer-songwriter aan het werk te zien.

Yevgueni: van onuitspreekbaar naar onontkoombaar

Deze band van Mechelaar Klaas Delrue stond eerder in 2015 op het hoofdpodium van Maanrock en staat er dit jaar opnieuw. Beter bekend van ‘Adem’ en ‘Nooit Naar Nergens’ maar ook met albums zoals ‘Kannibaal’, ‘Aan De Arbeid’ en ‘Van Hierboven’ veroverde de band enkele keren goud en een vaste stek in de Vlaamse muziekscène. Op zondag 25 augustus kan je ze bewonderen en luidkeels meezingen aan het Groot Podium. Ze brengen je frisse versies van nieuwe songs in combinatie met een aantal klassiekers en vergeten parels. Een pure aanwinst voor het muziekfestival!

Ontdekkingsreis door Mechelen

De Maanrock-organisatie is formeel: het festival blijft ook in 2019 gratis. “Dat is elk jaar keihard werken, zo’n gratis festival rondkrijgen, maar we vinden het echt belangrijk. Wij willen een festival zijn voor iedereen”, aldus Calvo. Maanrock is ondertussen al jaar en dag het grootste, gratis stadsfestival van Vlaanderen met zo’n 125.000 bezoekers.

Met een brede waaier aan muziek en daarnaast heel wat extra beleving zoals dans, theater, stand-up comedy en straattheater zorgt het muziekfestival voor een totaalaanbod, voor jong én oud. “We zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een totaalbelevenis, voor en door Mechelen. Maanrock is ondertussen nog veel meer dan een muziekfestival. Elke editie verrassen we met nieuwigheden en dat gaan we blijven doen. Maanrock is een ontdekkingstocht door onze binnenstad. Onze prachtige pleinen en tuinen zijn het perfecte decor voor al dat talent. Op dat elan willen we de komende jaren verder gaan”, kondigt Calvo alvast aan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Maanrock
Datum: 
23 - 25 augustus 2019
Locatie: 
Mechelse binnenstad
Meer over