KANAALTWEE

Vanaf 1 oktober volgt KANAALTWEE in tien afleveringen een team van professionals in hun zoektocht naar een Vlaams meisje dat het kan maken als internationaal topmodel. Ze moet met andere woorden in de voetsporen kunnen treden van o.a. Hannelore Knuts, Anouck Lepere en Elise Crombez…

De zoektocht verloopt in verschillende stappen. Uit duizenden inschrijvingen worden tien meisjes geselecteerd die een spoedcursus ‘model’ krijgen. De inzet is hoog: een contract bij het gerenommeerde modellenagentschap Dominique Models. Maar slechts één van hen zal tijdens de finale in New York, één van de grootste modesteden ter wereld, het felbegeerde contract ter waarde van 25.000 euro in de wacht kunnen slepen.

Voor het zover is, nemen de meisjes hun intrek in een luxueuze loft in Antwerpen Ze moeten er een aantal specifieke vaardigheden onder de knie krijgen, die nodig zijn om zich als topmodel te ontplooien en te profileren. De meisjes worden daarbij begeleid door een team van ervaren coaches. Daarnaast moeten de meisjes in elke aflevering een aantal typische modellenopdrachten tot een goed einde brengen. Om hen daarbij te begeleiden vonden we de top van de Belgische fashionwereld bereid om hun input te geven. De opdrachten worden vervolgens beoordeeld door een professionele jury bestaande uit mode-experte Ghislaine Nuytten, styliste Lieve Gerrits en make-up artiest Vasko Todorof.

Dit drietal kiest samen met het gastjurylid telkens de 2 modellen uit die de opdracht het minst goed volbracht hebben. Marc Dochez, die aan het hoofd staat van Dominique Models, beslist wie van deze twee kandidates geëlimineerd wordt.

De beoordeling van die opdrachten gaat enerzijds over hun fysieke kwaliteiten als model : zijn ze fotogeniek? Nemen ze een goede pose aan en hebben ze het juiste uiterlijk? Anderzijds peilt de jury ook naar hun persoonlijkheid: kunnen ze de werkdruk aan? Zijn ze sociaal genoeg? Kunnen ze met kritiek omgaan en zijn ze flexibel genoeg?

De West-Vlaamse Ingrid Seynhaeve is het gezicht van ‘Topmodel’ en begeleidt de kandidates persoonlijk. Ingrid werkt al jaren als internationaal topmodel voor ’s werelds grootste couturiers en modehuizen.

Topmodel: Vanaf 1 oktober 2007 – Elke maandag om 21u30

Tekst: KANAALTWEE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: